Naantalin Matkakaupan Facebook-sivutSoita meilleLähetä meille postiaSijaintimme

25-29.6. Runon ja rajan teillä Itä- ja Keski-Suomessa

Matkaohjelma

Maanantai 25.6.
Kouvolan paikkeilla opas liittyy seuraamme. Lappeenrannassa tutustumme Rutolan alueeseen jossa opas kertoo mm. Salpalinjaan liittyvistä asioista ja katsomme myös Lappeenrannan linnoitusta ja Suomen suurinta hiekkalinnaa sekä Vanhaa kaupunkia. Päivän aikana ruokailu ja majoittuminen Imatralle, Imatran Valtionhotelliin.
Päivän ajo n. 450 km.

Tiistai 26.6.
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Ilomantsia. Kauniiden maisemien lisäksi vierailukohteina ovat Punkaharjulla Johanna Oraksen Taidekartano , Kerimäen puukirkko (Euroopan suurin puukirkko) ja Parppeinvaaran Runokylä. Parppeinvaarassa tutustume karjalaisen kulttuurin perinteisiin (kantelemusiikki, käsityöt, ortodoksisuus sekä perinneruokiin). Nautimme nykykarjalainen pitoaterian ja sen jälkeen majoitumme Ilomantsiin hotelli Pogostan Hoviin. Päivän ajo n. 350 km.

Keskiviikko 27.6.
Aamiaisen jälkeen matkaamme kohti Suomussalmea. Matkalla vierailemme Paaterissa kuvanveistäjä Eeva Ryynäsen upeassa taiteilijakodissa ja ateljeessa, kahvittelemme myös. Rakennukset ovat taiteilijan suunnittelemia ja näemme mahtavia puuveistoksia. Käymme katsomassa miltä Bomban Talo näyttää ja lounastamme päivällä Kuhmon paikkeilla. Illalla majoitumme Suomussalmelle hotelli Kiannon Kuohut. Päivän ajo n. 370 km.

Torstai 28.6
Aamiaisen jälkeen seuraamme liittyy myös Raattentien opas, hänen kanssaan käymme Talvisotamuseossa ja ajamme Raattentien museotietä, opas kertoilee museontien varrella olevista muistomerkeistä. Matka jatkuu Kajaaniin ja käymme katsomassa kauniin Paltaniemen kuvakirkon maalauksia. Puijon tornilla käydään myös, päivällä lounas (tai illallinen) ja kahvit. Majoittuminen Scandic hotelli Kuopio. Päivän ajo n. 330 km.

Perjantai 29.6
Aamiainen. Heinäveden Uusi Valamo opastettu luostarikierros ja vielä ennen kotiin tuloa – Perinnekylä kierros TupasWilla. TupasWillassa ( lähellä Jyväskylää), nautimme myös lounaan TupasWillassa. Sitten kotia kohti ja Loimaalla olemme n. 20.00 ja Turussa klo. 21.00. Päivän ajo n. 600km. (oppaamme jää Pieksämäen paikkeilla pois)
Itä- ja Keski-Suomen luonto vesistöineen ja saarineen, perinteistä ja historiasta (myös sotahistoriasta) kumpuavat tarinat, toki nykypäivää unohtamatta, luovat sinulle muutaman retkipäivän aikana kokemuksia ja elämyksiä joista ammennat energiaa ja muistoja vielä pitkään matkankin jälkeen.

Tule mukaamme nauttimaan matkasta, maisemista ja kohteista.

Reitti / Aikataulu

Bussireitti:
Virttaa- Turku- Loimaa-Forssa- (huom. paluureitti Tampere-Loimaa-Turku-Virttaa)

Majoitus

1 x yö hotelli Imatra aamiaisella (H2 standard),
Imatran Valtionhotelli www.restel.fi
1 x yö hotelli Ilomantsi aamiaisella (H2) www.hotellipogostanhovi.fi
1x yö hotelli Suomussalmi aamiaisella (H2) www.kiannonkuohut.fi
•1 x yö hotelli Kuopio aamiaisella (H2) www.scandichotels.fi

Lisätiedot

Kaikkina päivinä ruokailu päivän aikana, joko lounas tai illallinen (5 kertaa) * 3 x kahvit (ti,ke ja to) * kohteisiin pääsymaksut * kohdeoppaat * oppaan palvelut * kuljetukset Matka-Viitalan turistibussilla koko matkan ajan

Majoittuminen yhden hengen huoneessa +180€/hlö

Matkan hinta

829€/hlö/H2

Maksa erissä

 

 

Varaus- ja maksuehdot:

Ilmoittautumiset 2.4. mennessä, matka toteutuu kun 28 osallistujaa.

Peruutusehdot: 31 vrk ennen matkan alkua veloitetaan varauskuluina 100 € / 30-14 vrk ennen matkan alkua, veloitetaan varausmaksu sekä matkanjärjestäjän jo maksamat kulut hotelleille ja muihin kohteisiin / 13 vrk-48 h ennen matkan alkua, veloitetaan 75 % matkan hinnasta/ alle 48 h ennen matkan alkua veloitetaan koko matkan hinta.