Naantalin Matkakaupan Facebook-sivutSoita meilleLähetä meille postiaSijaintimme

2-7.10. Kiehtova Islanti

Matkaohjelma

2.10 Maanantai |
Icelanderin suora lento lähtee klo. 08.45 Islannin pääkaupunkiin , Keflavikin kentälle saapuminen n. klo. 09.10. Suomenkielinen opas vastassa, lounas ja opastettu kierros Reykjavikin kaupungissa. Kierroksen aikana nähdään maailman pohjoisimman pääkaupungin nähtävyyksiä mm. parlamenttitalo, katedraali, kansallismuseo, satama-aluetta, Sveinssonin veistosmuseo ja kaupungin maamerkki Hallgrims kirkko. Kirkko on Islannin korkein rakennus )74,5 m) Sitä rakennettiin 40 vuotta ja se valmistui 1986. Majoittuminen hotelliin. Mahdollisuus tutustua illalla omatoimisesti värikkääseen pääkaupunkiin. Talot näyttävät puisilta mutta pinta onkin maalattua peltiä ja värejä on käytetty runsaasti.

3.10 Tiistai |
Aamiainen hotellissa ja lähtö oppaan/ bussin kanssa päivän retkelle. Kultaisen kierroksen kohteita mm: Thingvellir kansallispuisto joka on Unescon maailmanperintökohde. Amerikan ja Euroopan mannerlaattojen saumakohta kulkee kansallispuiston halki. Saamme maistella paikallista leipää, Geothermal leipomossa. Lounas päivän aikana. Islannin tunnetuin ja näyttävin vesiputous Gullfoss. Näemme Geysiirin joka purkautuu muutaman kerran päivässä. Viereinen Strokkur Geysir sen sijaan suihkuttaa vettä n. 20 m korkeuteen muutaman minuutin välein. Koko alueella höyryää pieniä lähteitä ja kuulu kiehuvan veden porinaa. Eyjafjallajökull on Islannin korkeimpiin kuuluva jäätikkö, siitä saamme lisätietoa vierailukeskuksessa. Pysähdymme Reynisfjara beachilla, mustalla hiekkarannalla. Musta hiekka ja musta kallioseinämä joka muistuttaa suuria urkupillejä. Illallinen ja majoittuminen hotelliin maaseudulla. (Vik alueella)

4.10 Keskiviikko |
Aamiainen hotellissa ja lähtö bussilla päivän retkelle. Rosoisia vuoria, mahtavia jäätiköitä Skaftafellin kansallispuistossa. Puolet Euroopan suurimmasta jäätiköstä, Vatjajökullista, sijaitsee puistossa. Lounas päivän aikana. Ohitamme useista jäätiköitä matkalla Jökulsaron Laguuniin. Sieltä teemme veneretken, veneestä upeat näkymät Laguunille ja jäätiköille. Paluu hotellille ja illallinen.

5.10 Torstai |
Aamiainen hotellilla ja retki Vik-Reykjavik. Ajomatkan aikana teemme pysähdyksiä vesiputouksilla mm. Seljanlandsfoss ja Skogafoss, ihanat postikorttimaisemat ja korkeat vesiputoukset. Näemme pienen kylän (Hveragerõi), kylä sijaitsee alueella jossa luonnon kuumia lähteitä runsaasti, niillä jopa lämmitetään kasvihuoneita keväisin. Lounas päivän aikana. Majoittuminen Reykjavikissa hotelliin ja illallinen.

6.10 Perjantai |
Aamiainen hotellilla ja vapaata aikaa kaupungille. Tänään matkaamme bussilla Siniseen Laguuniin. Mahdollisuus uida n. 30 asteisessa, mineraalipitoisessa vedessä. Laguunin vesi on merivettä, jota maanpinnan alla kytevä lämmin energia lämmittää. Nauti uskomattomista näköaloista lämpimän mutaveden kutitellessa varpaita. Tämä osa on yksi ehdoton kohokohta Islannin matkassa. Paluu Reykjavikin hotelliin ja vapaa ilta.

7.10 Lauantai |
Hotellilta pieni aamiaispaketti mukaan ja kuljetus Keflavikin lentokentälle. Icelandairin suora lento Helsinkiin lähtee klo. 7.30, Helsingissä klo. 13.50.
Matka toteutuu * täynnä *

Islanti - kiehtova maa, joka on koettava kerran elämässä.

Islanti on Pohjoismaihin kuuluva tuliperäinen saarivaltio Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen liitoskohdassa. Erilaiset ja ainutlaatuiset luonnonilmiöt hämmästyttävät Islannin kävijää, kuten karut kiehtovat kuumaisemat, jäätiköt ja kuumaa höyryä syöksevät lähteet.

Vastakohtainen luonto tekee Islannista valokuvaajan ja luontoa rakastavan paratiisin. Paras ajankohta vierailla saarella on tammikuun ensimmäisestä päivästä aina joulukuun viimeiseen päivään.

Reykjavik on maailman pohjoisin itsenäisen valtion pääkaupunki. Reykjavik on kiehtovasti pieni kaupunki ja kuitenkin myös suuren kaupungin tunnelmaa sisältävä, merellinen, tulen ja jään maan pääkaupunki.

Reitti / Aikataulu

Lentoaikataulu:
Helsinki- Reykjavik 08.45 - 0910 /
Reykjavik -Helsinki 07.30-13.50

Majoitus

Lisätiedot

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 21.6.

Hintaan sisältyy: reittilennot Helsinki-Reykjavik-Helsinki, majoitus H2 huoneessa aamiaisella, ohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset, suomenkielinen opas lentokenttä-hotellikuljetuksessa sekä ohjelmassa mainittujen päiväretkien aikana, 2x illallinen, 4x lounas. Ruokailut eivät sisällä juomia.

Matkan hinta

1875€ (täynnä)

Maksa erissä

 

 

Varaus- ja maksuehdot:

Ennakkomaksu: 250€, loppumaksu erääntyy 2,5kk ennen matkan alkua.

H1-lisämaksu +250€/hlö