Naantalin Matkakaupan Facebook-sivutNaantalin Matkakaupan Instagram-sivutSoita meilleLähetä meille postiaSijaintimme

7 hyvää syytä vierailla Vilnassa

Liettuan pääkaupunki on oiva kaupunkikohde ympäri vuoden.

Liettuan hurmaava pääkaupunki on juuri sopivan kokoinen kaupunkikohde lyhyelle lomalle. 
Jos et ole vielä Vilnaan tutustunut, tässä 7 hyvää syytä vierailla Vilnassa. 

1 | Olet perillä muutamassa tunnissa
Vilnaan pääset helposti Turun suoralla Kaunasin lennolla. Kaunasin lentoasemalta Vilnaan on matkaa noin 100km moottoritietä pitkin. Kaupunkilomiimme sisältyy aina yksityinen linja-autokuljetus Kaunasista Vilnaan.
 

2| Makunautintoja kohtuu hinnoin
Vilna on täynnä tunnelmallisia ravintoloita, joissa voit nauttia tasokkaita aterioita varsin kohtuullisin hinnoin. Tutustu esim. ranskalaistyyliseen La Boheme  -ravintolaan.

3| Jouluihmisen unelmakohde
30.11. Vilnan katedraaliaukiolle avautuu suuri joulutori (avajaiset 19.00). Myös Raatihuoneentorin kuusi saa valot ja koko kaupunki on puettu talviseen asuun. Jouluisia pikkukojuja löytyy ympäri kaupunkia. Nauti hehkuviinistä ja virittäydy joulun tunnelmaan Vilnassa.  

4| Liettuan oma mikrovaltio – Užupis
Užupis – tarkoittaa Liettuaksi ”toisella puolella jokea”, sillä se sijaitsee Vilnia-joen rannalla. Boheemi kaupunginosa on julistautunut itsenäiseksi mikrovaltioksi ja on etenkin taiteilijoiden ja opiskelijoiden suosiossa. Užupiksessä et voi olla törmäämättä katutaiteeseen, graffitteihin (jotka sopivat hyvin katukuvaan), pastellinvärisiin taloihin sekä tyylikkäisiin ravintoloihin. Užupiksen perustuslakiin on kirjattu mm. ”Jokaisella on oikeus laiskotella tai olla tekemättä mitään”. Täällä sinulla on täydellinen oikeus lomailla.

 

5 | Kaupunki kuin taidenäyttämö
Vilnassa ei voi olla törmäämättä katutaiteeseen, kaupunki on oikea katutaiteen aarreaitta. Taiteen bongailu on sokkeloisilla kujilla mielenkiintoista ajanvietettä. Laita vaikka Googleen ”Vilnius street art” ja löydät selkeän kartan, johon upeimmat teokset on merkitty. Jos aikasi ei tähän riitä, näe ainakin Pylimo-kadulla sijaitse graffiti suutelevasta Putinista ja Trumpista.

 

6 | Persoonallisia tuliaisia
Vilna on oivallinen ostosmatkakohde, joten jätä matkalaukkuusi tilaa myös tuliaisille. Vilnassa shoppailet vielä kohtuuhinnoin. Suositeltavia ostoskatuja ovat mm. Gaono, Stikliu ja Domininkonu. Suosittu tuliainen on etenkin liettualainen pellava, joka on laadukasta ja edullista.

7 | Hemmottele itseäsi
Karista kaamosväsymys ja pimeys viettämällä päivä kylpylässä Vilnassa. Kaupungista löytyy lukuisia kylpylöitä sekä kauneushoitoloita, joissa nautit hemmottelevista hoidoista edullisesti.

 

Varaa yksityinen kaupunkiloma Vilnassa omalle seurueellesi täältä

Osallistun mieluummin opastetulle matkalle Vilnaan, tutustu matkoihin täällä