Naantalin Matkakaupan Facebook-sivutNaantalin Matkakaupan Instagram-sivutSoita meilleLähetä meille postiaSijaintimme

Blogi: Mitä yhteistä on Turulla ja Kaunasilla?

Turulla ja Kaunasilla on muitakin yhtäläisyyksiä kuin suora lentoyhteys :)

Mitä yhteistä on Kaunasilla ja Turulla?

Kaunas on kiva kaupunkilomakohde vain lyhyen suoran lennon päässä Turusta. Viime kertaisella vierailullani kaatosade yllätti kesken kävelyretken ja istahdin kahvilaan odottelemaan sateen loppua. Lämpimän kahvikupin äärellä heräsi ajatus Kaunasin ja Turun yhtäläisyyksistä. Mitä yhteistä näillä kahdella kaupungilla on suoran lentoyhteyden lisäksi?

 

Linna joen rannalla
Turussa, aurajoensuulla on upea 1200-luvun lopulla rakennettu Turunlinna.  Kaunasin keskiaikainenlinna on rakennettu noin 1350-luvulla ja se sijaitsee Nemunas-joen varrella, lähellä Neris-joen yhtymäkohtaa. Linnan lähellä sijaitsee myös instagramista tutut KAUNAS-kirjaimet.

Vanhoja pääkaupunkeja molemmat
Kaunas on Liettuan toiseksi suurin kaupunki ja toiminut maansa väliaikaisena pääkaupunkina1920 – 1939, Vilnan ollessa Puolan alaisuudessa.  Turku oli Suomen ensimmäinen pääkaupunki 1809-1812, jonka jälkeen Helsingistä tuli pääkaupunki.

Funikulaari
Turun funikulaari toimii tai ei toimi, mutta upeasti sillä pääsee Kakolanmäelle (kun se toimii). Kaunasin funikulaari on kavunnut rinnettä ylös 1930-luvulta asti. Žaliakalnis-funikulaari on Euroopan vanhin edelleen käytössä olevista funikulaareista.  Ylätasanteelta upeat näkymät Kaunasiin.

Joki ja jokilaivat
Turulla on jokilaivat ja Aurajokea seilaava Jakke –jokilautta. Myös Kaunasissa pääset laivaretkelle  ja saat nauttia Kaunasin upeista maisemista joelta käsin. Lähtöjä on viikonloppuisin tai laivan voi myös vuokrata omaan käyttöön.

Sähköpotkulaudat
Niiltä ei voi välttyä, ei Turussa eikä Kaunasissa. Yleisin parkkipaikka näille menopeleille tuntuu molemmissa kaupungeissa olevan keskellä kulkuväylää tai juuri siinä kohdassa kun kulkupelin akku loppuu.

Härkä
Kaunasin kaupungin lipussa komeilee eteenpäin askeltava härkä.  1400-luvun lopulla härkä oli arvostettu ja kallis eläin, vain ylemmällä luokalla oli oikeus metsästää niitä. Härkää ihannoitiin sen voiman vuoksi.  Turusta taasen alkaa kuuluisa Hämeen härkätie (Turku – Hämeenlinna), jota pitkin on kuljettu aina 800-luvulta asti, tuoden sisämaahan mm.  aseita, koruja, metallia sekä suolaa.

 

Kirkko torilla
Turun tuomiokirkko sijaitsee Vanhan Suurtorin välittömässä läheisyydessä.
Kaunasissa on monta kaunista kirkkoa ja yksi niistä, St. Francis Xavier –kirkko, sijaitsee toriaukion laidalla, lähellä Kaunasin vanhaa kaupungintaloa.

 

Remonttia keskustassa
Turun kaupungin keskustan ulkonäköä kohennetaan parasta aikaa ja samoilla linjoilla on Kaunas.
Kaunas toimii Euroopan kultuuuripääkaupunkina vuonna 2022. Tällä hetkellä remontin alla on Kaunasin keskustaa halkova Laisves aleja (Vapauden katu), jolla pituutta 1,7km.

Lentokentältä lyhyt matka keskustaan
Kaunasin lentoasema sijaitsee noin 14km päässä Kaunasin keskusta. Kaupunkilomillamme lentokenttäkuljetus sisältyy aina matkan hintaan.

 

Ostosparatiisi
Turun alueella on monta kauppakeskusta, mutta Kaunasista löytyy mielenkiintoinen Urmaksen ostosalue. Urmas muistuttaa tutulla tavalla Tallinnan vanhaa Mustamäentoria,  mutta vain suurempi. 18 hehtaarin alueella on n. 2500 myyjää ja päivittäin siellä käy 25 000 vierailijaa. Tänne kannattaa varata yksi kokonainen päivä :)

 

Maittavaa ruokaa
Sekä Kaunasissa, että Turussa on loistava valikoima hyviä ravintoloita. Kaunasissa kuitenkin nautit ravintolaillasta huomattavasti edullisemmin. Ja löytyy molemmista kaupungeista myös meille tuttu Hesburger.

 

Tervetuloa kanssamme Kaunasiin.
Kaupunkilomiimme sisältyy aina lennot, lentokenttäkuljetukset kohteessa sekä majoittuminen keskustahotellissa sekä usein myös suomeksi opastettu kaupunkikierros Kaunasissa.
Varaa oma paikkasi Kaunasiin :)
Kaunasin matkat löydät Ulkomaanmatkat -sivulta

 

Lisätty: 25.11.2019

Kaunasin kujilla