Naantalin Matkakaupan Facebook-sivutNaantalin Matkakaupan Instagram-sivutSoita meilleLähetä meille postiaSijaintimme

Lue: 16 vinkkiä

Turistina omassa kotikaupungissa

16 vinkkiä – Turistina omassa tai lähikaupungissa.

 

Omissa kotikaupungeissa tai viereisessä kaupungissa on taatusti upeita paikkoja, joista olet kuullut tai paikkoja, joiden olemassaolosta olet ollut täysin tietämätön – Lähiloma voi hämmästyttää ja muuttaa tuiki tavallisen arkipäivän oikeaksi lomapäiväksi. Loman tärkein elementtihän on juurikin se tunne, että on uudessa ympäristössä ja unohtaa arjen ajatukset ja murheet.

 

Nyt kamera mukaan ja kohti oman tai lähikaupungin seikkailuja.

 1. Tee lomasuunnitelma – varaa sopiva päivä, suunnittele budjetti, mieti mitä haluaisit tehdä.

 2. Tai älä tee lomasuunnitelmaa – vietä päivä sen hetkisen fiiliksen mukaan

 3. Rentoudu – sehän on lomalla parasta. Usein, kun emme virallisesti ole ”lomalla” tai matkustamassa jonnekin, saatamme ajoittain olla ”kireitä kuin viulunkielet”. Vaikka minilomasi olisi vain ystävien tapaaminen lasillisen ääressä muutaman korttelin päässä omasta kodista, nauti hetkestä kuin se olisi paras lomapäiväsi.

 4. Majoitu hotellissa kotikaupungissasi. Tai jos haluat pienen budjetin loman, nuku oman kodin vierashuoneessa (tai vaikka olohuoneessa) ja varaa aamupalatarvikkeiksi jotain hieman arjesta poikkeavaa.

 5. Osallistu paikalliseen tapahtumaan. Pihakirppiksiä, pieniä kulttuuritapahtumia, livemusiikkia kesäterassilla. Kesäisin kaupungit heräävät eloon ja vaikka tämä kesä on ollut tapahtumien osalta hiljaisempi kuin normaalisti, tapahtuu kaupungeissa silti paljon. Erilaisia tapahtumia löytää helposti esim. Facebookista.

 6. Eksy. Lomalla parasta on vaellella tuntemattoman kaupungin kujia ja katsoa mitä ne tuovat tullessaan. Lähikaupungissasi on varmasti paljon kohteita, joiden olemassaolosta tulet yllättymään.

 7. Nauti luonnosta. Etsi alueesi kauneimmat järvet, lähteet, metsät, puistot, sillat etc. Luonto vähentää stressiä ja tee lomastasi rentouttavamman. Oletko koskaan kokeillut maastopyöräilyä sähköpyörällä? Varaa oma maastopyöräretkesi täältä >> 
 1. Vietä kotilomapäivä. Aina ei huvita lähteä pois kotoa. Vietä päivä kotona. Ota aurinkoa, katso videoita, meditoi, lue, nuku – tee mikä ikinä sinusta on mieluisaa ja rentouttavaa. Älä siivoa...

 2. Etsi kaupunkisi korkein kohta, kaunein katu, kaunein rakennus, maisema, suloisin ravintola.
   
 3. Osallistu opastetulle kierrokselle, jos sellainen on tarjolla. Saattaa kuulostaa hassulta, mutta et voi uskoakaan, kuinka paljon mielenkiintoisia tarinoita oma kaupunki ja sen tutut kadut, puistot ja aukiot pitävät sisällään.

 4. Muuta perspektiiviä. Usein kävelemme kotikaupungissa samoja reittejä, näemme samoja rakennuksia ja paikkoja. Etsi kaupunkisi korkein kohta ja näe kaupunki eri kulmasta.

 5. Syö ravintolassa, johon olet aina halunnut mennä tai pakkaa mukaan piknikeväät ja nauti rennosta piknikistä kaupungin kauneimmassa maisemassa.

 6. Vieraile paikallisessa matkailutoimistossa ja poimi talteen parhaat vinkit.

 7. Vuokraa itsellesi auto päiväksi ja kierrä kohteita vuokra-autolla, takuuvarma lomatunnelma. Tai säästä budjetissa ja käytä vain julkisia liikennevälineitä. Jos kohteet sijaitsevat kotisi lähellä, lähde matkaan polkupyörällä.

 8. Muistithan ottaa kameran mukaasi? Ota paljon kuvia, loman jälkeen käy kuvat läpi ja jaa ne sosiaalisessa mediassa, aivan kuten normaalisti lomaillessasi. Muista kuitenkin loman aikana vain nauttia itse lomasta, älä jaa kuvia lomasi aikana. 

 9. Kokeile uusia asioita. Miten olisi melontaretki lähialueella, osallistu kokkaus- tai käsityökurssille, kokeile geokätköilyä tai vieraile tapahtumassa, jonne et välttämättä normaalisti menisi.   

Mukavaa lomaa!

 

Etsitkö opastettuja kotimaanmatkoja?
Tutustu matkoihimme täällä >>

 

Lomahaaveiluja ulkomaille?
Tutustu täällä Turusta lähteviin lomamatkoihimme>>

 

Opastetut ulkomaanmatkat löydät täältä >>

 

Turku - kesä 2020
Evästeet