Naantalin Matkakaupan Facebook-sivutNaantalin Matkakaupan Instagram-sivutSoita meilleLähetä meille postiaSijaintimme

5-12.6. Patikkamatka Pohjois-Makedoniaan

Matkaohjelma

5.6. |
Kokoontuminen Turun lentoasemalle (terminaali 1) noin 1,5h ennen koneen lähtöä. Suora lento Turusta Skopjeen. Skopjen lentokentällä tapaamme suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisoppaan, matkamme jatkuu kohti Ohridjärven upeita maisemia. Majoittuminen ja vapaailta. Ajomatka noin 200km.

-- Ohrid on Pohjois-Makedonian helmi, UNESCON suojelema kaupunki, joka sijaitsee kirkasvetisen Ohrid-järven rannalla ja jonka horisontissa siintävät korkeat vuoret. Ohrid-järvi on maailman vanhin ja Balkanin syvin järvi, mereksi kutsuttu. Ohridissa rentoudut upeissa maisemissa, nautit kulttuurista, rantaelämästä sekä iloisesta ilmapiiristä.--

6.6. | Ohrid – Galicican kansallispuisto
Aamiainen hotellilla. Tänään patikoimme Ohridjärven vieressä sijaitsevassa Galicican kansallispuistossa ja saavutamme Elen-huipun, helppo patikointireitti, jonka aikana panoraamanäkymä kauniille Ohridjärvelle. Patikointi alkaa Velestovon kylästä ja päättyy Elshaniin. Patikoinnin aikana noustaan 1221m korkeuteen. Patikoinnin päätteeksi nautimme Elshanissa kotitekoisen lounaan. Paluu Ohridiin ja vapaailta.

♦ Vaikeus: ☆
♦ Kesto: 2 - 3 tuntia
♦ Pituus: 8 km
♦ Korkeusero: 300 m
♦ Fyysisyys: ☆ ☆
♦ Maisemat: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
♦ Luonnonmonipuolisuus: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
♦ Kulttuuri ja historia: ☆ ☆ ☆ ☆

7.6. | Ohrid – kulttuuripäivä: Ohridin vanhakaupunki
Aamiaisen jälkeen aloitamme tutustumisen Ohridin vanhaankaupunkiin, teemme kierroksen kävellen, joten hyvät kengät ovat tarpeen vanhankaupungin kaduilla. Kierroksen kesto n. 3 tuntia, jonka aikana saamme kuulla Makedonian vaiherikkaasta historiasta. Kierroksen aikana näemme mm. Pyhän Sofian kirkon, antiikin aikaisen amfiteatterin, Tsaari Samuilin linnoituksen ja valokuvauksellisen Pyhän Kaneon kirkon. Lounas ravintolassa.

Lounaan jälkeen lähdemme tutustumaan St. Naumin kauniiseen luostariin sekä ”Bay of Bones” –museoon. Paluu Ohridiin ja vapaa iltaohjelma.

Huom: päivä ei sisällä varsinaista maastossa patikointia, mutta Ohridin vanhan kaupungin kadut ovat mäkisiä ja päivän aikana kävellään noin 4-5km.

8.6| Bitola, Pelisterin kansallispuisto
Aamiainen hotellilla. Tänään lähdemme Ohridista kohti Bitolaa ja Pelisterin kansallispuistoa. Patikointi alkaa Molika-hotellilta, jonka pihalta avautuu upeat näkymät Pelagonian laaksoon. Täällä teitä odottaa vuosisatoja vanhat mäntymetsät, vuoristojärvet ja upeat maisemat. Päivän aikana retkieväät. Patikoinnin majoittuminen Bitolaan. Vapaa iltaohjelma

♦ Vaikeus: ☆
♦ Kesto: 3 - 4 tuntia
♦ Pituus: 6 km
♦ Korkeusero: 400 m
♦ Fyysisyys: ☆
♦ Maisemat: ☆ ☆ ☆ ☆
♦ Luonnonmonipuolisuus: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
♦ Kulttuuri ja historia: ☆ ☆ ☆ ☆

-- Bitola sijaitsee Pelagonian laaksossa lähellä Kreikan rajaa. Asukkaita kaupungissa on noin 82 000 ja se on tärkeä teollisuuden, maatalouden, kulttuurin ja kaupan keskus. Pohjois-Makedoniassa on kaksi yliopistoa, joista toinen sijaitsee Bitolassa. --

9.6. | Bitola – Krusevo
Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Krusevon vuoristokaupunkia. Krusevo on Makedonian korkeimmalla sijaitseva kaupunki (1250 m meren pinnan yläpuolella). Krusevo on tunnettu perinteisestä arkkitehtuuristaan, raikkaasta ilmasta, kulttuurikohteistaan. Krusevo on myös yksi Makedonian suosituimmista talviurheilukeskuksista. Patikointia Krusevossa, patikoinnin jälkeen lounas paikallisessa ravintolassa ja paluu Bitolaan.

Bitolassa teemme vielä kävelykierroksen kaupungin suositulla kävelykadulla ”Shirok Sokak” ja kuulemme kaupungin tarinoita. Vapaa iltaohjelma.

10.6. | Bitola – Skopje
Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen lähdemme kohti Skopjea.
Tutustumme Skopjeen opastetun kävelykierroksen merkeissä. Tutustumme uuteen ja vanhaan Skopjeen, jonka aikana näemme keskustan moderneineen patsaineen, Äiti Teresan muistotalon, vanhan rautatieaseman, vanhan kivisillan, Kalen linnoituksen, Mustapha Pashan moskeijan, basaarialueen pienine kauppoineen ja mukulakivikatuineen.
Kierroksen jälkeen nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. Vapaa iltaohjelma Skopjessa.


11.6. | Patikointia Vodno-vuorelta Matka-kanjonille
Aamiaisen jälkeen suuntamme kohti Vodno-vuoren huippua, jonne on pystytetty Pohjois-Makedonian maamerkiksi 66m korkea ”Millennium-risti”. Päivän ainaka laskeudumme Vodnolta Matka-kanjoniin ja näemme matkan aikana kauniita maisemia. Paluu Skopjeen ja vapaa iltaohjelma.

♦ Vaikeus: ☆ ☆ ☆
♦ Kesto: 2 - 3 tuntia
♦ Pituus: 12 km
♦ Korkeusero: 700 m (alamäkeä)
♦ Fyysisyys: ☆ ☆ ☆
♦ Maisemat: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
♦ Luonnonmonipuolisuus: ☆ ☆ ☆ ☆
♦ Kulttuuri ja historia: ☆ ☆ ☆ ☆

12.6.| Kohti kotia
Aikainen aamiainen. Kuljetus lentokentälle, lento Skopjesta Turkuun.

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin

UUTUUSMATKA 2020
Kunnallislehden lukijamatka |

Pohjois-Makedonian monipuolinen luonto tarjoaa lukuisia erilaisia patikointireitteja. On vuoristoisia reittejä, jotka tarjoavat huikeita näkymiä, tasankoja, vehreitä metsäreittejä, järvimaisemia ja paljon muuta. Kesällä Makedoniassa nautitaan lämpimistä auringonsäteistä, päivälämpötilat noin +25 astetta, ylängöillä ja vuorilla hieman viileämpää.

Päivittäiset patikoinnit ovat vaativuudeltaan helppoja ja ohjelmaan on lisätty myös sopiva määrä kulttuuria ja vapaa-aikaa.

Lähde mukaan ja koe Balkanin tunnelma ja nauti kauniista luonnosta.

Reitti / Aikataulu

5.6. Turku 10.45 – 12.55 Skopje
12.6. Skopje 06.00 – 10.15 Turku

Majoitus

3 yötä 4* hotelli Ohrid
(Tino, Belvedere, Aura, Aqualina tai vastaava)
2 yötä 4* hotelissa Bitolassa Epinal tai vastaava
2 yötä 4* hotelissa Skopjessa, Gold tai vastaava

Lisätiedot

Hintaan sisältyy:
reittilennot turistiluokassa * majoitukset jaetussa kahden hengen huoneessa * ohjelmassa mainitut kuljetukset, sisäänpääsyt ja vierailukohteet * ohjelmassa mainitut ateria * suomenkielinen matkanjohtaja Skopjesta alkaen * paikallisopas mukana koko matkan ajan * pieni käsimatkatavara 40*30*20cm/10kg, tulee mahtua istuimen alle)

Lisähinnasta:
majoittuminen yhden hengen huoneessa +199€ * lentolaukku matkustamoon +20€/suunta (10kg/55 x 40 x 23cm), varaus etukäteen * matkalaukku ruumaan 20kg +45€/suunta (etukäteisvaraus) *istumapaikkavaraus lennolla +15€/hlö/suunta * palvelut, joita ei mainita ohjelmassa

Matka toteutuu mikäli 10 lähtijää.

Matkan hinta

1299€/hlö/H2

Maksa erissä

Kysy lisää toimistolta

 

 

Varaus- ja maksuehdot:

Peruutusehdot:
Yli 65vrk: kuluton peruutus 350€, 65 – 35 vrk perimme 50% matkan hinnasta, alle 35vrk ennen matkan alkua perimme 100% matkan hinnasta. Ennakkomaksu: 350€ hlö, loppumaksu 6 vkoa ennen matkan alkua.

Toimistomaksu: 10€/varaus

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista. Matkavakuutus kannattaa hoitaa kuntoon heti varauksen tehtyäsi omassa vakuutusyhtiössä. Matkalla mahdollisesti tapahtuvia sairastumisia tai tapaturmia ei korvaa matkanjärjestäjä, vaan matkustajan oma matkavakuutus. Muilta osin matkalla noudatetaan Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen kesken neuvottelemia yleisiä valmismatkaehtoja, jotka saatte tarvittaessa matkanjärjestäjältä.