Naantalin Matkakaupan Facebook-sivutNaantalin Matkakaupan Instagram-sivutSoita meilleLähetä meille postiaSijaintimme

19.-20.9. Sadonkorjuujuhlat Ahvenanmaalaisittain

Matkaohjelma

Koko Ahvenanmaan saaristoa leimaa luonnonläheisyys ja kiireettömyys. Se on tyypillinen saaristomaakunta tuhansine saarineen, kareineen ja luotoineen. Sadonkorjuujuhlien aikana voit nauttia syksyn väreistä ja sadosta. Herkuttele tilojen omilla tuotteilla ja ihastele ahkerien käsien aikaansaannoksia. Markkinapöydät notkuvat sadonkorjuutuotteita ja kauniita käsitöitä.

19.9. |
Kuljetus Turun satamaan, laivamatka Maarianhaminaan, jossa paikallisopas toivottaa meidät tervetulleiksi.

Matkamme jatkuu Bolstaholmin tilalle Getaan, joka on maakunnan suurimpia tiloja, perhetila, tilalle tulee muitakin myyjiä. Täällä todellakin näet ja koet! Maista vaikka Bolstaholmin erikoisuutta isoa hampurilaista, jossa liha on omalta tilata olevaa valkoista Charolaiskarjaa. Tämän kruunaa ahvenanmaalainen Stallhagenolut.

Vierailu jatkuu tutustuen Saltvikin kunnassa Cederbergin tilaan ja sen ehkä maailman suurimpaan puumerkillä varustettujen käyttöesineiden kokoelmaan. Kurkista toimivaan tuulimyllyyn ja ihastele traktorinäyttelyä.

Myynnissä paikallisia tuotteita, kuten käsintehtyjä linnunpönttöjä ja hirsipöytiä, kotitekoisia voiteita, luomuvihanneksia, makeajuustoa ja savustettua lihaa.
Voimme vierailla myös Chipsin tehtaalla ja sen myymälässä. Tehtaan pihalla on tapahtumaviikonloppuna paljon myyjiä.

Kun ilta alkaa hämärtää nähdään markkinapaikkojen pihoilla kauniita öljylyhtyjä omenalaatikoiden ja olkipaalujen päällä.
Majoittuminen hotelli Park Alandia noin klo. 19.00. Hotelli sijaitsee Maarianhaminan keskustassa.

20.9. | Aamiainen hotellilla.
Lähtö klo. 09.00 Lemlantiin ja Lumparlantiin. Nybondsin museotila, jossa kaikki muistuttaa 1700-luvusta. Leipälapiot, rukit, silitysraudat ym. ovat aitoja esineitä menneiltä ajoilta. Päivän seuraava kohde tutustuttaa meidät Utgårdin tilalle, jossa myynnissä mm. omia tyrnituotteita, käsitöitä, hilloja ym.

Tunnelmallisessa vanhassa maalaismiljöössä sijaitsee Ollasen tila. Tilalla esitellään myös lampaita ja lammastuotteita. Paluumatkalla satamaan voidaan poiketa Amalia limsatehtaalla tai olutpanimossa.
Klo. 13.00 lähtö satamaan.
Ahvenanmaan ainutlaatuinen saaristoluonto kiehtoo vuoden ympäri. Suomen ja Ruotsin välissä, keskellä merta sijaitsevalla saariryhmällä on oma lippu, omat postimerkit ja oma hallinto. Jokaisella saarella on oma persoonallinen historiansa. Pääkaupunki Maarianhamina on viehättävän pieni kaupunki idyllisine rakennuksineen ja katuineen.

Vierailemme maatiloilla, joista on mahdollisuus ostaa ihania tuotteita mukaan. Sadonkorjuujuhlien aikaan kymmenet maatilat avaavat ovensa ja tarjoavat tuoreita sesonkiherkkuja ja maaseudun elämyksiä. Sadonkorjuujuhlat ovat syksyn suosituin tapahtuma. Tervetuloa kokemaan ainutlaatuinen sadonkorjuujuhla!

Reitti / Aikataulu

Bussireitti: Virttaa-Alastaro-Hirvikoski-Loimaa-Aura-Turku satama.

Laiva-aikataulu:
Turusta klo 8.45 - 14.10 Maarianhamina
Maarianhamina 14.25 - 19.50 Turku

Varattavissa olevat lähdöt

19.-20.9.2020

Majoitus

Hotelli Park Alandia
Keskeisellä paikalla Maarianhaminan keskustassa vain kävelymatkan päässä kaupungin kauppoihin, ravintoloihin, kahviloihin ja aktiviteetteihin. Kaikki huoneet ovat savuttomia ja klassisesti sisustettuja. Huoneissa on parkettilattia, kylpyamme/suihku, wc, puhelin, televisio, radio, hiustenkuivaaja, pieni jääkaappi, vedenkeitin ja ilmainen langaton internet-yhteys. Huoneita yht. 92 kpl. Sauna-ja allasosasto.

Lisätiedot

Min. 28 henkilöä. Ilmoittautumiset 10.8. mennessä.

Matkan hinta sisältää:
Kuljetukset * laivamatkat kansipaikoilla * Yöpymisen 2 hengen huoneessa * aamiaisen hotellissa * Kiertoajelut ja opastukset ohjelman mukaan * kuljettajan palvelut

Lisämaksu H1 50+ €/hlö.

Lisämaksusta ateriat menolaivalla:
meriaamiainen 11 €/hlö., buffet-lounas 23€/hlö. klo. 12.00.
Lisämaksusta ateria paluulaivalla: buffet-päivällinen 33€/hlö. klo. 14.30.

Vuoden 2020 sadonkorjuujuhlan tapahtumajärjestäjiä ei ole vielä julkaistu. Tämän vuoksi retkiohjelma muutokset voivat olla mahdollisia. Opas etsii meille mukavat kohteet kun tapahtumanjärjestäjät ovat tiedossa.

Retkipäivinä omakustanteiset ateriat. Vierailukohteissa myynnissä paikallisia herkkuja ja sadonkorjuun tuotteita. Huomioithan, että kaikki myyjille ei käy pankkikortti, joten otathan käteistä mukaan!

Matkan hinta

175€/hlö/H2

Maksa erissä

 

 

Varaus- ja maksuehdot:

Matkanjärjestäjän peruutusehdot mikäli matkustaja peruuttaa matkansa: ( myös sairaustapauksissa)
31 vrk ennen matkaa, veloitetaan varauskuluina 30 €/ ja mahd. lisämaksulliset tilatut palvelut / 30-14 vrk ennen matkaa, veloitetaan 1/3 matkan hinnasta/13 vrk-48 h ennen matkan alkua, veloitetaan 75 % hinnasta/alle 48 h ennen matkan alkua, veloitetaan koko matkan hinta.

Emme vastaa matkaohjelman muuttumisesta meistä riippumattomista syistä. Suosittelemme matkavakuutusta.

Toimistomaksu 10€/varaus

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Matka-Viitala Oy (www.matkaviitala.fi)