23.-24.9. Sadonkorjuujuhlat Ahvenanmaalla

  • Julkaistu: 21.08.2023
  • Kesto :
  • Minimimäärä:

23.-24.9. Sadonkorjuujuhlat Ahvenanmaalla

Sadonkorjuujuhlat ovat Ahvenanmaan syksyn suosituin tapahtuma.

Koko Ahvenanmaan saaristoa leimaa luonnonläheisyys ja kiireettömyys. Se on tyypillinen saaristomaakunta tuhansine saarineen, kareineen ja luotoineen. Ahvenanmaan ainutlaatuinen saaristoluonto kiehtoo vuoden ympäri. Suomen ja Ruotsin välissä, keskellä merta sijaitsevalla saariryhmällä on oma lippu, omat postimerkit ja oma hallinto. Jokaisella saarella on oma persoonallinen historiansa. Pääkaupunki Maarianhamina on viehättävän pieni kaupunki idyllisine rakennuksineen ja katuineen.

Sadonkorjuujuhlien aikana voit nauttia syksyn väreistä ja sadosta. Herkuttele tilojen omilla tuotteilla ja ihastele ahkerien käsien aikaansaannoksia. Markkinapöydät notkuvat sadonkorjuutuotteita ja kauniita käsitöitä. Vierailemme maatiloilla, joista on mahdollisuus ostaa ihania tuotteita mukaan. Sadonkorjuujuhlien aikaan kymmenet maatilat avaavat ovensa ja tarjoavat tuoreita sesonkiherkkuja ja maaseudun elämyksiä.

Tervetuloa kokemaan ainutlaatuinen sadonkorjuujuhla!

Matkaohjelma

Lauantai 23.9.  Alustava ohjelma | 
Viking Linen M/S Glory lähtee Turusta klo 8.45 ja saapuu Maarianhaminaan klo. 14.10. Poistuminen laivasta. Paikallisopas liittyy seuraamme satamassa, josta suuntaamme pohjoiseen päin n. 30km päähän Bolstaholmin tilalle Getaan, joka on maakunnan suurimpia tiloja, perhetila (tilalle tulee muitakin myyjiä). Täällä todellakin näet ja koet!

Maista vaikka Bolstaholmin erikoisuutta isoa hampurilaista, jossa liha on omalta tilalta olevaa valkoista Charolaiskarjaa. Tämän kruunaa ahvenanmaalainen Stallhagenolut. Matkan varrella käymme myös omenatilalla tilalla ja voimme maistella Zonga omenia!


Vierailu jatkuu Saltvikin kuntaan, tilalle jossa  mahdollisuus nähdä  maailman suurin puumerkillä varustettujen käyttöesineiden kokoelma. Kurkista toimivaan tuulimyllyyn ja ihastele traktorinäyttelyä. Myynnissä paikallisia tuotteita, kuten käsintehtyjä linnunpönttöjä ja hirsipöytiä, kotitekoisia voiteita, luomuvihanneksia, makeajuustoa ja savustettua lihaa.

Voimme käydä myös Chipsi tehtaan myymälässä. Kun ilta alkaa hämärtää nähdään markkinapaikkojen pihoilla kauniita öljylyhtyjä omenalaatikoiden ja olkipaalujen päällä. Majoittuminen Maarianhaminen keskustassa, hotelli Park Alandia noin klo 19.00.

Sunnuntai 24.9. Aamiainen hotellilla. Lähtö klo. 09.00 Lemlantiin ja Lumparlantiin. Museotila, jossa kaikki muistuttaa 1700-luvusta. Leipälapiot, rukit, silitysraudat ym. ovat aitoja esineitä menneiltä ajoilta. Päivän seuraava kohde tutustuttaa meidät tyrnitilalle, jossa myynnissä mm. omia tyrnituotteita, käsitöitä, hilloja ym. Paluumatkalla satamaan voidaan poiketa Amalia limsatehtaalla tai olutpanimossa. Klo. 13.00 lähtö satamaan. Viking Grace lähtee kohti Turkua klo. 14.25 ja saapuu Turkuun klo. 19.50. Paluu bussilla lähtöpysäkeille.


Retkiohjelma muutokset voivat olla mahdollisia, pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Majoitus

Hotelli Park Alandia
Keskeisellä paikalla Maarianhaminan keskustassa vain kävelymatkan päässä kaupungin kauppoihin, ravintoloihin, kahviloihin ja aktiviteetteihin. Kaikki huoneet ovat savuttomia ja klassisesti sisustettuja. Huoneissa on parkettilattia, kylpyamme/suihku, wc, puhelin, televisio, radio, hiustenkuivaaja, pieni jääkaappi, vedenkeitin ja ilmainen langaton internet-yhteys. Huoneita yht. 92 kpl. Sauna-ja allasosasto.

https://www.parkalandia.com/fi

Reitti / aikataulu


Bussireitti

Virttaa-Alastaro-Hirvikoski-Loimaa-Aura-Turku linja-autoasema- satama (sama bussi mukaan)

Varattavissa olevat lähdöt

23.-24.9.2023

Lisätiedot

* Kuljetukset (oma bussi mukana koko matkan ajan)
* Laivamatkat kansipaikoilla
* Yöpymisen H2 huoneessa hotelli Park Alandia
* Aamiaisen hotellissa
* Kiertoajelut ja opastukset paikallisoppaan kanssa, ohjelman mukaan
* Kuljettajan palvelut


Retkipäivinä omakustanteiset ateriat. Vierailukohteissa myynnissä paikallisia herkkuja ja sadonkorjuun tuotteita. Huomioithan, että kaikki myyjille ei käy pankkikortti, joten otathan käteistä mukaan!

H1 huone lisämaksu + 59€/hlö.

Laivaruokailut lisämaksusta :
*aamiainen + 15€/hlö,
* buffetlounas menolaivalla + 28€/hlö
* paluulaivalla syysbuffet klo. 14.30 (Suomen aikaa) + 38€/hlö.

Minimi 30 lähtijää

Matkan hinta

199€/hlö/H2

Varaa matka

Nimi (virallinen etu- ja sukunimi)
Syntymäaika
Osoite
Postinumero ja -toimipaikka
Puhelinnumero
Sähköpostiosoite
Muiden lähtijöiden nimet ja syntymäajat (kirjoita kaikkien lähtijöiden tiedot)
Lähtöpäivä Varattavissa olevat lähtöpäivät:

23.-24.9.2023

Lähtöpysäkki Valittavissa olevat lähtöpysäkit:

Virttaa-Alastaro-Hirvikoski-Loimaa-Aura-Turku linja-autoasema- satama (sama bussi mukaan)

Allergiat
Lisätietoja
Varmistaaksemme viestin oikean lähettäjän syötä alapuolella näkyvä numerosarja.

Varaus- ja maksuehdot

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista. Matkavakuutus kannattaa hoitaa kuntoon heti varauksen tehtyäsi omassa vakuutusyhtiössä. Matkalla mahdollisesti tapahtuvia sairastumisia tai tapaturmia ei korvaa matkanjärjestäjä, vaan matkustajan oma matkavakuutus. Muilta osin matkalla noudatetaan Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen kesken neuvottelemia yleisiä valmismatkaehtoja, jotka saatte tarvittaessa matkanjärjestäjältä. Vastuullinen matkanjärjestäjä Matka-Viitala Oy

Toimistomaksu: 10 € / varaus

 

Evästeet