Mustien vuorten Montenegro, kaunis Dubrovnik ja Albania

  • Julkaistu: 31.01.2023
  • Kesto : 7 yötä
  • Minimimäärä: 25 hlö

Mustien vuorten Montenegro, kaunis Dubrovnik ja Albania

Kuvittele maa, jossa rannat kuin Kroatiassa, jylhät vuorenhuiput kuin Sveitsissä, kanjonit kuin Coloradossa, palatsit elegantteja kuin Venetsiassa ja kaupungit yhtä vanhoja kuin Kreikassa – tämä ja paljon muuta odottaa sinua Montenegrossa.

Mystinen Albania on maa, joka vielä odottaa löytymistään. Koskematon luonto, unohdetut nähtävyydet sekä pienet kylät, joissa aika tuntuu pysähtyneen. Kroatiassa tutustumme Dubrovnikiin, joka on yksi Euroopan kauneimmista ja aurinkoisimmista matkakohteita.

Lähde mukaan ja ihastu Balkanin vieraanvaraisuuteen ja kauniiseen luontoon.

Matkaohjelma

Pidätämme oikeuden ohjelmanmuutoksiin.

Päivä 1 | Budva

Kokoontuminen lentoasemalla noin 2h ennen koneen lähtöä. Suomenkielisen matkanjohtajan tapaaminen lentokentällä. Suora lento Helsingistä Dubrovnikiin, lentoaika noin 3 tuntia. Matka jatkuu kentältä kohti Montenegroa ja Budvaa (ajomatka noin 95km). Majoittuminen, yhteinen illallinen hotellilla ja tutustuminen viikon ohjelmaan

-- Budva tunnetaan välimerellistä tunnelmaa henkivästä Vanhastakaupungistaan, jonka lukuisissa ravintoloissa voit nauttia paikallisista herkuista ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. --

Päivä 2

Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Virpazariin ja Skadar-järvelle, veneretki kauniilla järvellä. Tutustumme myös Montenegron pääkaupunkiin Podgoricaan. Majoittuminen ja illallinen Budvassa.

-- Podgorica on Montenegron pääkaupunki ja samalla maan suurin kaupunki, jossa asuu noin 200 000 asukasta. Ihanteellinen sijainti maan keskiosassa, Dinaaristen vuorten lähettyvillä. Podgoricasta on noin tunnin ajomatka rannikolle. Kaupunki on sekoitus uutta ja vanhaa ja täällä on vahvasti aistittavissa Välimerellinen, rento, elämäntapa. --

Päivä 3 | Upea Kotor

Aika herätä kauniiseen aamuun ja nauttia aamiainen hotellila. Tämän päivän aikana tutustumme Kotoriin ja teemme veneretken Kotorista Perastiin. Vierailemme Gospa od Skpjela –kirkossa ja kuulemme alueen tarinoita opastetun kierroksen aikana. Paluu hotellille, illallinen.

-- Ihastu Kotorin lahden kauniisiin maisemiin --

Päivä 4

Aamiainen hotellilla. Matkamme jatkuu kohti Albanian pääkaupunkia Tiranaa. Matkan varrella pysähdymme Shkoderissä ja Krujessa. Majoittuminen Tiranassa ja illallinen.

-- Krujë-vuoren rinteessä sijaitseva kaupunki on yksi pohjois-Albanian suurimmista kaupungeista, kaupunki tunnetaan parhaiten Albanian kansallissankari Gregi Kastrioti Skanderbergin kotikaupunkina. Alueella sijaitsee myös Krujen linna ja Skanderbergin museo sekä basaarialue.--

Päivä 5

Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan Tiranaan opastetun kaupunkikierroksen merkeissä. Näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja kuulemme vaiherikkaasta historiasta. Loppupäivä vapaa-aikaa Tiranassa. Illallinen hotellilla.

-- Eläväinen Tirana on Albanian sykkivä sydän. Värikkäästä kaupungista löytyy helposti vielä merkit kommunistisistä ajoista, vaikkakin uusia rakennuksia nousee kaupunkiin vauhdilla. Tiranassa on asukkaista noin 895 000, ja se sijaitsee Ishm-joen varrella noin 20km meren rannalta. -- 

Päivä 6

Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen lähdemme kohti Budvaa, vapaa iltapäivä Budvassa. Majoittuminen ja illallinen hotellilla. Ajomatka noin 180km.

Päivä 7

Aamiainen hotellila. Lähdemme kohti Kroatiaa ja Dubrovnikia. Opastettu kaupunkikierros kauniissa Dubrovnikissa (n. 2h), jonka aikana näemme kaupungin kuuluisan vanhankaupungin ja tärkeimmät nähtävyydet. Dubrovnik on yksi maailman upeimmista vanhoista kaupungeista. Majoittuminen, vapaa loppupäivä. Illallinen hotellilla.

--Dubrovnik on pieni kaupunki ja yhtä sokkeloa – varsinkin meren puolella. Pääkaduilta Stradunilta ja Pred Dvoromilta voi puikahtaa tutkimaan pienempiä kujia. Kadut ovat mutkaisia ja ahtaita, välillä alle kahden metrin levyisiä. Ilman karttaa on mahdoton tietää, päätyykö seuraavan kulman takana umpikujaan, jonkun kotiovelle tai aukiolle, jonka laidalla kohoaa kirkko.--

Päivä 8

Aamiainen hotellilla. Kuljetus lentokentälle ja suora lento Helsinkiin. Linja-autokuljetus lähtöpysäkille.

Majoitus

Esimerkit

4*** -hotelli Budva, Montenegro
Mondial Tirana Rruga Muhamet Gjollesha, Tiranë 1023, Albania tel.+355 4 223 2372
Grand Hotel Park****, Dubrovnik

Reitti / aikataulu

Lentoaikataulu:
AY/D8 Helsinki  –  Dubrovnik
AY/D8 Dubrovnik  – Helsinki


Bussireitti

Varattavissa olevat lähdöt

Lisätiedot

Matkan hinta

alk. xxx € / hlö

Varaus- ja maksuehdot

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista. Matkavakuutus kannattaa hoitaa kuntoon heti varauksen tehtyäsi omassa vakuutusyhtiössä. Matkalla mahdollisesti tapahtuvia sairastumisia tai tapaturmia ei korvaa matkanjärjestäjä, vaan matkustajan oma matkavakuutus. Muilta osin matkalla noudatetaan Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen kesken neuvottelemia yleisiä valmismatkaehtoja, jotka saatte tarvittaessa matkanjärjestäjältä.

Toimistomaksu: 10 € / varaus

 

Evästeet