Naantalin Matkakaupan Facebook-sivutNaantalin Matkakaupan Instagram-sivutSoita meilleLähetä meille postiaSijaintimme

13.-21.10.2022 Uzbekistan – Silkkitien keidas

Matkaohjelma

Päivä 1 | Lähtö Uzbekistaniin
Uzbekistaniin lennämme Turkish airlinesilla, reitti Helsingistä Istanbuliin klo 19.15 – 22.45.
josta jatkoyhteys Taškentiin klo 01.05.

Päivä 2 |
Saavumme Taškentiin, Keski-Aasian ainoaan metrokaupunkiin (A,L,I)
Klo 07.25 laskeudumme Taškentin lentoasemalle. Rajamuodollisuuksien jälkeen meitä on vastassa kuljettaja, joka vie meidät hotellille. Aikainen check-in Krokus Plaza**** hotelliin tai vastaavaan. Uzbekistanin pääkaupungissa Taškentissa on pitkän historian ansiosta paljon kiinnostavaa nähtävää.

Taškentin tutustumiskierros alkaa klo 14.00 vierailulla viehättävään vanhaan kaupunkiin. Tutustumisnähtävyyksiin kuuluu keskiaikaisia monumentteja, kuuluisa koraanikoulu Barak-Khan, jossa säilytetään vanhinta käsinkirjoitettua Koraania (Uthman Qu’ran) ja Amir Timurin puistomainen aukio, joka tunnetaan paremmin Itsenäisyydenaukiona. Vierailemme mielenkiintoisella Chorsu basaarilla. Basaarilla nälkäisille löytyy herkkuja basaarin antimista ja janoisille viehättävistä teehuoneista.

Päivä 3 |
Taškent – Tarunhohtoinen Samarkand (A,L,I)
Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus rautatieasemalle klo 06.40. Matkustamme erikoispikajunalla Afrosiab Samarkandiin, klo 08.00 – 10.08. Harvan kaupungin historia on värikkäämpi kuin Samarkandin. Tunnetuin nähtävyys on Registanaukio, joka sijaitsee Samarkandin sydämessä. Aukiota reunustavat kolmella sivulla täydellisessä arkkitehtonisessa harmoniassa rakennukset, minareetit ja madrasat. Ulugh Beg -madrasa on peräisin noin vuodelta 1417–1420, Tillya-Kari-madrasa ja Shir Dor -madrasa ovat kaikki arkkitehtonisia mestariteoksia, joita UNESCO suojelee. Majoitus Grand Samarkand**** hotelliin tai vastaavaan.

Päivä 4 |
Samarkand (A,L,I)
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä jatkamme tutustumista Samarkandiin: Afrosiabin museo, Pyhän Danielin hautakammio sekä Khujumin silkkimatto tehdas.
Lounaan jälkeen vierailemme Konigilin maalaiskylässä n. 20 km päässä Samarkandista. Kylässä on vuosisatojen ajan valmistettu erittäin hienolaatuista käsintehtyä paperia. Yksi mestareista näyttää meille, kuinka mulperipuun kuori muuntuu hienoksi paperiksi. Paluu Samarkandiin. Vapaata aikaa ennen yhteistä illallista. Majoitus Grand Samarkand**** hotelliin tai vastaavaan.

Päivä 5 |
Samarkand – Taškent (A,L,I)
Aamiaisen jälkeen vieralemme Siab basaarilla. Lounaan jälkeen matkustamme Taškentiin, noin 300 km. Illallinen nautimme Taškentessa.

Kuljetus lentoasemalle, lento Urgenchiin klo 20.25–21.55 josta on kuljetus kiinnostavaan Hiva kaupunkiin. Silkkitie ei koskaan kulkenut kaupungin kautta, vaan Khiva opittiin myöhemmin tuntemaan Keski-Aasian orjakaupan keskuksena. Kaupunki on säilynyt erinomaisesti vanhassa asussaan.
Majoitus Asia Khiva**** hotelliin tai vastaavaan.

Päivä 6 |
Hiva (A,L,I)
Hiva oli muiden Uzbekistanin kaupunkien tavoin silkkitien välietappi matkalla Persiaan ja yksi silkkitien merkittävimmistä orjakaupan keskuksista. Täällä kamelikaravaanit keräsivät voimia aavikon ylitystä varten, ja ainakin yksi kamelikaravaanien leposaleista oli muutettu ravintolaksi. Kaupunki on kaksijakoinen: kaupungin ”ulkoreunaa” kutsutaan nimellä Dichan Kala, kun taas muureilla suojattua sisäkaupunki tunnetaan Itchan Kalana.

Tututstumiskierroksen aikana näemme upeita moskeijoita, minareetteja ja turkooseja kupoleita. Viehättäviä sokkeloisia katuja, hedelmätoreja ja majataloja. Majoitus Asia Khiva**** hotelliin tai vastaavaan.

Päivä 7 |
Hiva – Ikiaikainen Bukhara (480 km) (A,L,I)
Ajo Kyzylkumin autiomaan läpi upeissa maisemissa Bukharaan. Kyzylkumin aavikon keskellä sijaitsevalla Bukharalla on tuhansia arkkitehtuurisia monumenttejä, joista heijastuu Silkkitien kultaiset vuodet. Eksoottisia mausteita, turkiksia ja erityisesti silkkiä säilöttiin ja vaihdettiin kaupungin karavanseraljilla. Majoitus Devon Begi**** hotelliin tai vastaavaan.

Päivä 8 |
Buhara (A,L,I)
Venäjän keisarikunta valloitti Buharan 1800-luvun puolivälissä ja teki siitä vasallivaltion. Venäjän vallankumouksen jälkeen kaupungista tuli Buharan kansantasavallan pääkaupunki, joka lakkautettiin, kun Buhara liitettiin osaksi Uzbekistanin neuvostotasavaltaa.

Buhara oli yksi Silkkitien varrelle jääneistä merkittävimmistä keidaskaupungeista. Tutustumme tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Ismail Samanin mausoleumiin, Arkin linnoitukseen, Bolo Hauzin moskeijaan ja Po-i-Kaklyaniin, joka on mestariteos. Buharan vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Majoitus Devon Begi**** hotelliin tai vastaavaan.

Päivä 9 |
Paluu kotiin (A)
Kuljetus Bukharan lentoasemalle, lento Istanbuliin klo 09.10–11.50. Jatkoyhteys Helsinkiin klo 15.10–18.35.
Uzbekistan on tulvillaan historiaa ja eksotiikkaa. UNESCOn maailmanperintökohteet ovat tutustumisen arvoisia.
Kyzylkumin aavikon keskellä sijaitsevalla Bukharalla on tuhansia arkkitehtuurisia monumenttejä, joista heijastuu Silkkitien kultaiset vuodet. Eksoottisia mausteita, turkiksia ja erityisesti silkkiä säilöttiin ja vaihdettiin kaupungin karavanseraljilla.

Samarkandissa on paljon nähtävää, ja harvan kaupungin historia on värikkäämpi.

Matkanjärjestelyistä vastaa Traveller Oy
www.traveller.fi

Reitti / Aikataulu

Varattavissa olevat lähdöt

13. - 21.10.2022

Majoitus

Hotellimajoitus ****(paikallinen taso) jaetussa 2 hh aamiaisineen

Lisätiedot

HINTAAN SISÄLTYY
Turkish airlinesin lennot Helsinki-Taškent-Helsinki* Lentolippu Taškent – Urgench * Ohjelmassa mainitut opastetut retket ja junaliput * Paikallisten oppaiden palvelut * Suomenkielinen matkanjohtaja * 1 vesipullo/päivä * kaupunkivero

Ateriat – A-hotelliaamiainen,L-lounas, I-illallinen

HINTAAN EI SISÄLLY
Henkilökohtaiset kulut * Travellerin palvelumaksu 50 € * Matkavakuutus * 1hh lisämaksu 145 € * Paikallisten oppaiden ja kuljettajien juomarahat

Matkan hinta

1590€/hlö/H2

Maksa erissä

 

 

Varaus- ja maksuehdot:

Varausmaksu 350€ maksetaan varauksen yhteydessä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin, matkaohjelma sitoumuksetta.
Evästeet