Naantalin Matkakaupan Facebook-sivutNaantalin Matkakaupan Instagram-sivutSoita meilleLähetä meille postiaSijaintimme

15.-20.10. Kiehtova Georgia

Matkaohjelma

Koe Georgian ruska-aika, vuorten rinteet ruskaväreissä.

15.10 (to)
Lento Helsingistä Tbilisiin, Istanbulin kautta. Suomea puhuva matkanjohtaja/tulkki liittyy seuraan Istanbulin lentokentällä. Tbilisin kentällä tapaamme paikallisen oppaamme ja kuljettajan. Ajo kentältä Tbilisin hotellille noin 20 min. Majoitus 4* hotellissa.


16.10 (pe) Tbilisi
Aamiainen hotellilla ja aamupäivä vapaa lepoa varten. Puolenpäivän aikoihin lähdemme tutustumaan pääkaupunkiin, Tbilisiin,oppaan kanssa kuljemme pieniä kujia ja näemme mm. vanhan kaupungin, kirkkoja, moskeijoita, synagogan, monen aikakauden rakennuksia ja monumentteja, perinteisiä taloja puisine parvekkeineen, ikivanhan kylpyläalueen sekä kuulemme Tbilisin historiaa.

Mahdollisuus (lisähinnasta) käydä myös perinteisessä kylpylässä, rikkipitoinen vesi kuulemma auttaa moneen vaivaan. Illallisen nautimme georgialaisessa ravintolassa. Paluu samaan Tbilisin hoteliin.

- Tbilisi sijaitsee kauniissa laaksossa, Kura-joen varrella ja on perustettu jo 400-luvulla. Alue on kuuluisa kuumista lähteistään ja tunnettu kylpyläpaikkana jo perustamisestaan lähtien. Sana ’tbili’ tarkoittaa georgiaksi lämmintä. Vanhankaupungin mukulakivikadut ja eläväinen tunnelma houkuttelevat tutustumaan kujien ja katujen sokkeloihin. Kaupungin arkkitehtuuri on sekoitus eri tyyli- ja aikakausien rakennuksia aina keskiajalta tähän päivään ja modernien rakennusten lomassa kirkot ja muut monumentit luovat mielenkiintoisen kontrastin.

17.10 (la) :
Tbilisi - Vardisubani – Telavi-Shumi-Tsinandali-Tblisi ( n. 220 km)
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan kuuluisaan Kakhetin viinialueeseen. Pääsemme viinimaistelun lisäksi myös näkemään paikallisten jokapäiväistä elämää ja ymmärtämään alueen historiaa paremmin.

Vardisubanin kylässä opimme kuinka viinintuotannossa käytetyt saviruukut eli qvevrit valmistetaan. Kyläläiset ovat valmistaneet ruukkuja jo vuosisatojen ajan. Vierailemme paikallisella viinintuottajalla, missä viini valmistetaan edelleen perinteisin tavoin saviruukuissa. Vähän ostosaikaa paikalliselle ruokatorille. Voit ostaa kuivattuja hedelmiä, mausteita, hedelmiä. Lounaan kera saamme maistella kahta eri Georgialaista viiniä. Matka jatkuu kohti Tsindalia, missä vierailemme Aleksandre Chavchavazde -museossa. Museo on kauniissa puutarhassa, jossa myös pensas-labyrintti ja toiveiden puu. Majoittuminen samassa hotellissa Tbilisissä.

- Kakheti on maan tunnetuin ja suurin viininviljelyalue maan itäosassa. Arkeologisilta kaivauksilta on löydetty merkkejä viininviljelystä jo 8000 vuotta sitten ja nykyään alueella on satoja pieniä perheviljemiä sekä moderneja suurempia viljelmiä.Viiniviljelyn lisäksi Kakhetissa on upeita vanhoja luostareita ja kirkkoja. -

18.10 (su) :
Tblisi-Mtskheta-Kazbegi-Gergeti Trinity Church-Gudauri
( n. 190 km)
Aamiainen hotellilla ja lähtö (matkalaukut mukaan) Mtskhetaan. Kaupunki on yksi Georgian vanhimmista ja sijaitsee Aragvi ja Mtkvari jokien yhtymäkohdassa. Käymme Svetiskhoveli katedraalissa, perimätiedon mukaan sinne on khaudattu Kristuksen kaapu. Katedraalin lähellä ostoskuja matkamuistojen ostoksiin. Lounaan jälkeen matkaamme kauniita vuoristomaisemia pitkin Kaukasus vuoristo alueelle. Kazbegin kansallispuistolta lähdemme pienemmillä autoilla kohti Gergety Holy Trinity kirkkoa, ihailemme huimia maisemia, Pyhällä vuorella on korkeutta 5047 m.

Kazbegissa vierailu paikallisen käsityöläisen luona, tee- ja marmeladimaistiaiset. Illallinen hotellilla ja majoittuminen Gudauriin 4*.

Mtskheta, on Georgian vanha pääkaupunki ja uskonnollinen keskus. Kaupungissa on kaksi Unescon maailmanperintöluettelossa olevaa kohdetta: Jvarin luostari 400-500-luvulta sekä Svetitskhovelin katedraali 1000-luvulta. Molemmat antavat oman kuvansa Georgiasta uskonnollisena keskuksena. -


19.10 (ma) :
Gudauri-Ananuri-Uplistsekhe-Gori- Tbilisi (n. 270 km)

Aamiainen ja lähtö kohti Ananurin linnoituskompleksia, Aragri joen varrella. Matka jatkuu Goriin, pieni kaupunki kuuluisan Silkki-tien varrella. Vierailu Stalinin museolla, Stalinin syntymäkaupungissa. Museossa on Stalinin henkilökohtaisia asioita, lahjoja eri puolilta maailmaa ja maalauksia. Vapaata aikaa vaikka lounastamiseen. Vielä mielenkiintoinen kohde: Uplistsikhe joka on muinainen, kiveen hakattu kaupunki Georgian itäosassa noin kymmenen kilometriä Gorin kaupungista itään Šida Kartlin alueella. Sieltä sitten ajo Tblisiin, illallinen ja majoittuminen Tblisiin.


20.10 (ti) : kotiin lähtö
Aikainen aamiainen / tai eväspussi mukaan, hotellilta lähtö n. 8.00, kuljettaja tuo meidät Tbilisin lentokentälle. Paluulento Helsinkiin, matkanjohtamme jää Istanbuliin. Helsingistä paluukuljetus Matka-Viitalan linja-autolla lähtöpysäkeille.
Georgiassa idän ja lännen perinteet kohtaavat ja luovat aivan omanlaisensa kulttuurin. Kaukasus-vuoriston korkealle yltävät huiput muodostavat mahtavan luonnon muovaaman rajan Euroopan ja Aasian välille. Georgia on aina ollut tärkeä väylä idän ja lännen välillä, mm. silkkitien pohjoinen reitti on kulkenut Georgian halki ja maa on ollut tuhansia vuosia uskontojen ja kulttuurien kohtaamispaikkana.

Kuvankauniita maisemia, uniikki kieli ja kirjoitustyyli, ikivanhat kirkot, linnoitetut vuoristokylät, vuosituhansia vanhoja viininviljelymenetelmiä ja muita perinteitä sekä vieraanvaraiset ihmiset. Maa, jossa idän mystisyys kohtaa lännen hienoudet. Ihmeellinen ja kiehtova Georgia kutsuu Sinut vierailulle!

Reitti / Aikataulu

15.10 Helsinki - Istanbul- Tbilisi: 19.00- 22.25 / 23.55-03.15
20.10 Tbilisi - Istanbul - Helsinki: 10.30-12.05/ 14.40-18.05
(Sitoumuksetta)

Kuljetus reitiltä Virttaa-Alastaro-Hirvikoski-Loimaa-Aura-Turku- Hki lentokentälle. Myös reitin varrelta, kysy.

Varattavissa olevat lähdöt

15.-20.10.2020

Majoitus

4 yötä, 4*-hotelli, Tbilisi
1 yö, 4*-hotelli,Gudauri

Lisätiedot

Hinta sisältää:
kuljetukset kotimaassa mainitulta reitiltä * matkanjohtaja/tulkki mukana alkaen Istanbul ja päättyen Istanbuliin, reittilennot Tbilisiin Turkis Airlines * matkalaukku ruumaan max 30 kg * käsimatkatavara koneeseen * koneessa ruokailu ja juomat meno ja paluu lennoilla*majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa * sisäänpääsyt mainittuihin kohteisiin * aamiaiset hotellissa *illallinen x 3, lounas x 1 * kuljetukset kohteessa * viininmaistiaiset * tee ja marmeladi maistiaiset * paikallinen opas mukana (kielinä: englanti, venäjä, georgia)

Matkan hinta

1299€/hlö/H2

Maksa erissä

Kysy lisätietoja toimistolta.

 

 

Varaus- ja maksuehdot:

Matkasta lähetetään varausmaksulasku 250 €/hlö, kun matkalle on ilmoittautunut riittävä määrä lähtijöitä, loppulasku tulee erääntymään 2 kk ennen matkaa.

Loppuohje ja aikataulu lähetetään matkustajille n. 3-4 vkoa ennen matkaa.

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista. Matkavakuutus kannattaa hoitaa kuntoon heti varauksen tehtyäsi omassa vakuutusyhtiössä. Matkalla mahdollisesti tapahtuvia sairastumisia tai tapaturmia ei korvaa matkanjärjestäjä, vaan oma matkavakuutus. Vakuutukseen kannattaa myös sisällyttää peruutusturva, joka korvaa matkustajan sairauden tms. takia tekemän peruutuksen silloin, kun matkanjärjestäjä ei enää suorita takaisinmaksua, tarkista myös vakuutusehtosi omasta yhtiöstäsi. Emme vastaa matkaohjelmaan / aikatauluihin tulevista muutoksista meistä riippumattomista syistä. Matkanjärjestäjällä on oikeus perua matkan toteutuminen, jos minimimäärä jostain syystä ei täyty, tällöin ilmoittautujille palautetaan kaikki heidän ennakkoon maksamansa summat.


Peruutusehdot räätälöidylle erikoismatkalle: Yli 95vrk: 50 € peruutuskuluina, 94-65 vrk ennen varausmaksu; 64-45 vrk ennen 50 %; 44-31 vrk ennen 75%, 30 vrk ennen koko matkan hinta,