Naantalin Matkakaupan Facebook-sivutSoita meilleLähetä meille postiaSijaintimme

17-22.10. Kiehtova Georgia

Matkaohjelma

17.10 (to) Yhteiskuljetus Helsinki-Vantaan lentoasemalle
Kuljetus reitiltä Lento Helsingistä Tbilisiin, Riian kautta. Suomea puhuva matkanjohtaja/tulkki liittyy seuraan Riian lentokentällä. Tbilisin kentällä tapaamme paikallisen oppaamme ja kuljettajan. Ajo kentältä Tbilisin hotellille noin 20 min. Majoitus 4* hotellissa.

18.10 (pe) Tbilisi
Aamiainen hotellilla ja aamupäivä vapaa lepoa varten. Puolenpäivän aikoihin lähdemme tutustumaan pääkaupunkiin, Tbilisiin, opastettu kierros, bussilla ja osa kävellen. Näemme mm. vanhan kaupungin, kirkkoja, moskeijoita, synagogan, monen aikakauden rakennuksia ja monumentteja, perinteisiä taloja puisine parvekkeineen, ikivanhan kylpyläalueen sekä kuulemme Tbilisin historiaa. Pääsemme myös perinteiseen kylpylään, rikkipitoinen vesi kuulemma auttaa moneen vaivaan. Illallisen nautimme georgialaisessa ravintolassa. Paluu samaan Tbilisin hoteliin.
- Tbilisi sijaitsee kauniissa laaksossa, Kura-joen varrella ja on perustettu jo 400-luvulla. Alue on kuuluisa kuumista lähteistään ja tunnettu kylpyläpaikkana jo perustamisestaan lähtien. Sana ’tbili’ tarkoittaa georgiaksi lämmintä. Vanhankaupungin mukulakivikadut ja eläväinen tunnelma houkuttelevat tutustumaan kujien ja katujen sokkeloihin. Kaupungin arkkitehtuuri on sekoitus eri tyyli- ja aikakausien rakennuksia aina keskiajalta tähän päivään ja modernien rakennusten lomassa kirkot ja muut monumentit luovat mielenkiintoisen kontrastin.

19.10 (la) : Tbilisi - Sighnaghi - Tsinandali - Telavi
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan kuuluisaan Kakhetin viinialueeseen. Pääsemme viinimaistelun lisäksi myös näkemään paikallisten jokapäiväistä elämää ja ymmärtämään alueen historiaa paremmin. Vierailemme paikallisella viinintuottajalla, missä viini valmistetaan edelleen perinteisin tavoin saviruukuissa. Tämän jälkeen vierailemme kuuluisassa linnoituskaupunki Sighnaghissa. Opimme myös leipomaan leipää sekä valmistamaan lihamykyjä (khinkali), että perinteisiä makeisia (churchkhelas). Lounaan aikana saamme kuulla perinteistä georgialaista laulantaa. Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Tsindalia, missä vierailemme Aleksandre Chavchavazde -museossa. Museo on kauniissa puutarhassa, jossa myös pensas-labyrintti ja toiveiden puu. Illallinen ja majoittuminen 3* hotellissa Telavissa.

- Kakheti on maan tunnetuin ja suurin viininviljelyalue maan itäosassa. Arkeologisilta kaivauksilta on löydetty merkkejä viininviljelystä jo 8000 vuotta sitten ja nykyään alueella on satoja pieniä perheviljemiä sekä moderneja suurempia viljelmiä.Viiniviljelyn lisäksi Kakhetissa on upeita vanhoja luostareita ja kirkkoja. -

- Sighnaghin kaupungin ympäri kulkeva muuri on 4,5 km pitkä ja kietoo sisälleen 40 ha kaupunkia, mikä tekee siitä maailman suurimman muuritetun kaupungin. Kaupungista on upeat näkymät Kaukasus-vuorille. Täältä voit löytää myös paikallisia mummoja myymässä perinteisin kädentaidoin tehtyjä käsitöitä.

20.10 (su) : Telavi - Kazbegi
Aamiainen hotellilla ja lähtö paikallisille Telavin markkinoille/torille. Markkinoilta jatkamme matkaa Vardisubanin kylään. Kylässä opimme kuinka viinintuotannossa käytetyt saviruukut eli qvevrit valmistetaan. Kyläläiset ovat valmistaneet ruukkuja jo vuosisatojen ajan. Iltapäivällä matkaamme kohti mahtavaa Kaukasus-vuoristoa. Vierailemme Ananurin linnoituskompleksilla ja ihailemme näkymiä Jinvalin järvelle. Seuraavana vuorossa on Kazbegin kansallispuisto, ja yövymme Kazbegissa. Huimat näköalat Kazbekin pyhälle vuorelle. Vuorella on korkeutta mahtavat 5047m. Yöpyminen ja illallinen 4* hotellilla.

21.10 (ma) : Kazbegi - Mtskheta - Tbilisi
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Tbilisiä. Matkan varrella vierailemme Mtskhetassa, Mtskheta on kuuluisa Unesco-kohteistaan. Illallinen paikallisessa ravintolassa. Majoittuminen Tbilisiin hotelliin.

- Mtskheta, on Georgian vanha pääkaupunki ja uskonnollinen keskus. Kaupungissa on kaksi Unescon maailmanperintöluettelossa olevaa kohdetta: Jvarin luostari 400-500-luvulta sekä Svetitskhovelin katedraali 1000-luvulta. Molemmat antavat oman kuvansa Georgiasta uskonnollisena keskuksena. -

22.10 (ti) : kotiin lähtö
Muutaman tunnin yöunen jälkeen, kokoonnumme n. klo. 02.00 hotellin aulaan ja paikallinen opas sekä kuljettaja tuo meidät Tbilisin lentokentälle. Paluulento reittiä: Tbilisi - Riika - Helsinki. Matkanjohtamme jää Riikaan. Helsingistä paluukuljetus Matka-Viitalan linja-autolla lähtöpysäkeille.
Georgiassa idän ja lännen perinteet kohtaavat ja luovat aivan omanlaisensa kulttuurin. Kaukasus-vuoriston korkealle yltävät huiput muodostavat mahtavan luonnon muovaaman rajan Euroopan ja Aasian välille. Georgia on aina ollut tärkeä väylä idän ja lännen välillä, mm. silkkitien pohjoinen reitti on kulkenut Georgian halki ja maa on ollut tuhansia vuosia uskontojen ja kulttuurien kohtaamispaikkana.

Kuvankauniita maisemia, uniikki kieli ja kirjoitustyyli, ikivanhat kirkot, linnoitetut vuoristokylät, vuosituhansia vanhoja viininviljelymenetelmiä ja muita perinteitä sekä vieraanvaraiset ihmiset. Maa, jossa idän mystisyys kohtaa lännen hienoudet. Ihmeellinen ja kiehtova Georgia kutsuu Sinut vierailulle!

Reitti / Aikataulu

Bussireitti:
Virttaa-Alastaro-Hirvikoski-Loimaa-Aura-Turku-Helsinki-Vantaa Myös reitin varrelta, kysy.

17.10 Helsinki - Riika - Tbilisi: 20.50- 21.55 / 23.05-03.25
22.10 Tbilisi - Riika - Helsinki: 04.10-06.40/ 07.55-09.00

Majoitus

3 yötä, 4*-hotelli, Tbilisi/
1 yö, 3*-hotelli, Telavi/
1 yö, Porta Caucasia 4*, Kazbegi/.

Lisätiedot

Ilmoittaudu mukaan. Minimi 20 hlöä.

Hinta sisältää: kuljetukset kotimaassa mainitulta reitiltä * matkanjohtaja/tulkki mukana alkaen Riika ja päättyen Riikaan, reittilennot Tbilisiin Air Balticilla * matkalaukku ruumaan * majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa * sisäänpääsyt mainittuihin kohteisiin * aamiaiset x 4, illallinen x 4, lounas x 1 * kuljetukset kohteessa * viininmaistiaiset x 2 * leivän, khinkalin ja churchelan valmistusta paikallisten kanssa * paikallinen opas mukana (kielinä: englanti, venäjä, georgia)*

Lisämaksusta: H1 + 215 €/hlö * juotavat ruokailujen yhteydessä ( juomat maksetaan paikanpäällä, käteisellä tai kortilla)

Matkan hinta

1199€/hlö/H2 (4 paikkaa)

Maksa erissä

 

 

Varaus- ja maksuehdot:

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Matka-Viitala (www.matkaviitala.fi)

Ilmoita yhteystietosi ja nimesi, kuten se on passissa. Matkasta lähetetään varausmaksulasku 250 €/hlö, kun matkalle on ilmoittautunut riittävä määrä lähtijöitä, loppulasku tulee erääntymään 2 kk ennen matkaa. Loppuohje ja aikataulu lähetetään matkustajille n. kk ennen matkaa/ tai loppulaskun mukana. Laskutus tapahtuu kertalaskutuksena, jos matka-ajankohta on jo lähellä.

Peruutusehdot räätälöidylle erikoismatkalle: Yli 95vrk: 50 € peruutuskuluina, 94-65 vrk ennen varausmaksu; 64-45 vrk ennen 50 %; 44-31 vrk ennen 75%, 30 vrk ennen koko matkan hinta,