Naantalin Matkakaupan Facebook-sivutNaantalin Matkakaupan Instagram-sivutSoita meilleLähetä meille postiaSijaintimme

19-26.3. Georgia - koe Kaukasian vieraanvaraisuus

Matkaohjelma

19.3. | Kohti Georgiaa
Yhteiskuljetus sovitulta reitiltä Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Suomalaisen matkanjohtajan tapaaminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla n. 2h ennen lennon lähtöä. Lento Istanbulin kautta Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin, jonne saavumme yöllä. Paikallisen oppaan tapaaminen lentokentällä, kuljetus hotellille ja majoittuminen.

20.3. | Tbilisi tutuksi..
Myöhäinen aamiainen hotellilla.
Aamiaisen jälkeen lähdemme opastetulle kaupunkikierrokselle. Tbilisin kierroksen aikana tutustumme kaupungin historiaan ja näemme sen merkittävimmät nähtävyydet. Rosoisen kaunis pääkaupunki ihastuttaa värikkäillä puuparvekkeillaan. Modernit rakennukset, hylätyt ja autioituneet talot ja neuvostoaikaiset rakennukset kohoavat rintarinnan. Yhteinen lounas kaupunkikierroksen päätteeksi (juomat omakustanteisesti). Paluu hotellilla ja vapaa loppupäivä.

-- Pääkaupunki Tbilisi sijaitsee maan itäosassa ja sitä halkoo Mtkvari-joki. Sana 'Tbilisi' tarkoittaa 'kuumaa paikkaa' ja juontaa juurensa taruun, jossa kuninkaan ampuma fasaani putosi kuumaan lähteeseen ja parantui. Alueella on lukuisia kuumia lähteitä ja niiden ympärille perustettua kylpylätoimintaa. Asukkaita pääkaupungissa on noin 1,1 miljoonaa. –

21.3. | Myös viinistään Georgia tunnetaan..
Aamiainen hotellilla,
Lähdemme linja-autolla kohti Qvarelin aluetta (ajo noin 2h). Vierailemme uniikissa Khareban viinitunnelissa, Kaukasus-vuoren rinteeseen kaivetut viinitunnelit pitivät sisällään 25 000 pulloa viiniä ja tunneleilla on pituutta yhteensä 7,7km. Saamme myös valmistaa georgialaista välipalaa ” Churchkhela”. Nautimme maittavan lounaan paikallisessa ravintolassa. Telavissa vierailemme 1800-luvun prinssi ja runoilija Alexandre Chavchavadzen palatsissa. Majoittuminen Hotel Savaneti/Telavi

22.3. | Lumoudu Sighnaghin maisemista
Aamiainen hotellilla, huoneiden luovutus ja matkamme jatkuu kohti ihastuttavaa Sighnaghin pikkukaupunkia (ajo n. 1,5h). Sighnaghi on alueen helmi sekä yksi Georgian tärkeimmistä viinialueista, sen laidalta avautuvat uskomattomat näkymät Alazanin laaksoon ja Kaukasus-vuoristoon. Tutustumme kaupunkiin kävellen, reitillä jonkin verran korkeuseroja ja kävelemme mukulakivikatuja. Lounas paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen vierailemme Bodben nunnaluostarissa. Luostari on yksi Georgian tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista. Ajomatka Tbilisiin n. 2h ja majoittuminen illalla keskustahotelliin.

23.3. | Ihastu paikalliseen tanssiperinteeseen..
Aamiainen hotellilla. Tänään jatkamme pääkaupunkiin tutustumista ja näemme Tbilisin ”stonehedgen”, Chronicle of Georgia –monumentin. Matkamme kaapelihissillä Mtasmindan puistoon, josta avautuu upeat näkymät Tbilisin ylle. Vapaa iltapäivä. Illalla lähdemme paikallisoppaan kanssa perinneravintolaan, jossa vietämme iloisen Georgialaisen illan upeiden tanssiesitysten, laulun ja perinneruuan kera. Paluu hotellille noin 22.30.

24.3.| Kuin maailman katolla – Kazbegi
Tänään teemme koko päiväretken yhteen Georgian vaikuttavimmista luonnonnähtävyyksistä.
Aikainen lähtö hotellilta, heti aamiaisen jälkeen (n. 08.30). Tämän päivän aikan kertyy ajokilometrejä (n. 300km), mutta retki on kaiken vaivan arvoinen ja näkymät upeat. Matkan varrella pysähdymme mm. Zhinvalin padolla, Ananurin linnalla, Pasanaurin pikkukylässä. Retken kruunaa vuorten syleilyssä lepäävä Stepantsmindan kaupunki, joka on Kazbegin alueen keskus. Lounas päivän aikana paikallisessa ravintolassa. Jeeppien kyyditseminä pääsemme vielä ihailemaan upeita näkymiä Gergeti Trinity –kirkolta, yli 2000 metrin korkeudella. Huom! Tie kirkolle on päällystämätön ja kuoppainen. Matkan kesto noin 30min / suunta. Paluu hotellilla illalla.

25.3.| Kolmen kaupungin kierros (lisämaksullinen kokopäiväretki)
Aamiainen hotellilla.
Vapaapäivä tai lisämaksullinen kokopäiväretki.

Ensimmäinen kohteemme on Gorin kaupunki, joka on erityisesti tunnettu Stalinin kotikaupunkina. Vierailemme Stalin-museossa ja kuulemme hänen elämästään. Vierailemme UNESCON:n suojelemassa Uplistsikhessa, jonka nimi tarkoittaa ”herran linnoitus”. Muinainen, kiveen hakattu, kaupunki on rakennettu korkealle Mtkvari-joen rannalle. Jatkamme matkaa kohti Georgian vanhaa pääkaupunkia Mtskhetea. Lounaan nautittuamme tutustumme basaarialueeseen sekä Georgian suurimpaan ja pyhimpään kirkkoon ”Svetitskhoveliin”. Päivän viimeinen kohde on Jvarin luostari, jolta avautuu henkeäsalpaavat näkymät vanhaan pääkaupunkiin sekä Aragvi ja Mtkvari jokien yhtymäkohtaan. Paluu hotellille n. 19.00, vapaa ilta.

26.3.|Kohti kotia..
Aikainen aamiainen, lähtö kohti lentokenttää ja lento Istanbulin kautta Helsinkiin.

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.
Suosikkimatkamme 2020
Matka toteutuu, varaa oma paikkasi.

Eläväinen kulttuuriperintö, silmiä hivelevän kauniit maisemat, viini- ja ruokakulttuuri, sekoitus itää ja länttä.. Itäeuroopan ja Aasian rajalla sijaitseva vieraanvarainen Georgia on vielä tuntematon matkakohde. Maassa asuu n. 4,9 miljoonaan asukasta, pääkaupunkina Tbilisi. Aiemmin maa oli osa Neuvostoliittoa ja hetken aikaa tunnettiin myös nimellä Gruusia. Suurin osa maan pinta-alasta on vuorien peittämää, korkein huippu tavoittelee taivasta 5200m korkeudella.

Lähde mukaan mielenkiintoiselle matkalle tuntemattomaan Georgiaan. Suomalainen matkanjohtaja, Karoliina Arola, mukana koko matkan ajan. Keskilämpötila maaliskuun puolivälissä n +17 astetta.

Reitti / Aikataulu

Bussi: Naantali - Raisio - Turku - Kaarina - Salo - Helsinki-Vantaa

Lentoaikataulu:
19.3. TK1764 Helsinki 18.10 – 22.40 Istanbul
TK 386 Istanbul 00.25 – 03.45 Tbilisi (+1)

26.3. TK 377 Tbilisi 06.20 – 08.05 Istanbul
TK1763 Istanbul 09.05 – 11.40 Helsinki

Majoitus

19-21.3.
Tbilisi 4* keskustahotelli Hotel Europe (https://hoteleurope.ge/

21-22.3. Telavi 3* Hotel Savaneti http://www.savaneti.com/en/

22-26.3. Tbilisi 4* keskustahotelli
Hotel Europe (https://hoteleurope.ge/

Lisätiedot

Pikaiset ilmoittautumiset.

Hintaan sisältyy: reittilennot turistiluokassa * majoitukset jaetussa kahden hengen huoneessa * ohjelmassa mainitut kuljetukset, sisäänpääsyt ja vierailukohteet * ohjelmassa mainitut ruokailut * ruokailut ja juomat lennon aikana * suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan * paikallisen oppaan palvelut matkakohteessa *

Lisähinnasta:
majoittuminen yhden hengen huoneessa + 299€ (yksin matkustavan on varattava yhden hengen huone) * Kolmen kaupungin kierros +69€/hlö * palvelut, joita ei mainita ohjelmassa *

Hyvä tietää: passin tulee olla voimassa 6kk matkan jälkeen, suomalaiset eivät tarvitse viisumia * joillakin retkillä on korkeuseroja ja maasto voi osittain olla epätasaista ja kävelyosuuksillä on portaita/ylämäkeä * Tiet Georgiassa ovat paikoin huonokuntoisia ja luonto on vuoristoista. Kazbegi retken matkan Gergeti Trinity –kirkolle on päällystämätön, emme suosittele retkeä matkapahoinvoinnista kärsiville

Matka toteutuu, kun lähtijöitä on 20.

Matkan hinta

1399€/hlö/H2 (2 paikkaa)

Maksa erissä

alk. 59€/kk (kysy lisää toimistolta)

 

 

Varaus- ja maksuehdot:

Maksu: Ennakkomaksu 250€/hlö laskutetaan varauksen yhteydessä, loppumaksu n. 7 vkoa ennen matkan alkua.

Peruutusehdot: Yli 95vrk: 150€, 95 – 65 vrk ennen lähtöä perimme 250€ peruutuskuluina, 64vrk-35vrk ennen matkan alkua perimme perimme 50% matkan hinnasta, alle 35vrk ennen matkan alkua perimme 100% matkan hinnasta.

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista. Matkavakuutus kannattaa hoitaa kuntoon heti varauksen tehtyäsi omassa vakuutusyhtiössä. Matkalla mahdollisesti tapahtuvia sairastumisia tai tapaturmia ei korvaa matkanjärjestäjä, vaan matkustajan oma matkavakuutus. Muilta osin matkalla noudatetaan Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen kesken neuvottelemia yleisiä valmismatkaehtoja, jotka saatte tarvittaessa matkanjärjestäjältä.

Toimistomaksu: 10€/varaus