Naantalin Matkakaupan Facebook-sivutNaantalin Matkakaupan Instagram-sivutSoita meilleLähetä meille postiaSijaintimme

2-13.3. Persian aarteet - kiertomatka kiehtovassa Iranissa

Matkaohjelma

Kevään uutusmatka vielä tarunhohtoiseen Iraniin, tutustumaan Persian valtakunnan perintöön ja mielenkiintoisiin kulttuurikohteisiin.

2.3.|Kohti Irania
Yhteiskuljetus sovitulta reitiltä Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Matkanjohtajan tapaaminen lentokentällä, Turkish Airlinesin lento Istanbulin kautta Teheraniin. Paikallisopas toivottaa meidät tervetulleeksi, kuljetus Teheraniin ja majoittuminen.

3.3. | Metropoli Teheran
Myöhäinen aamiainen hotellilla. Aloitamme päivän Teheranissa tutustumalla kansallismuseon, jossa tutustumme Iranin rikkaaseen historiaan. UNESCO:n maailmanperintökohde ”Golestan palatsi” on Qajarien kuningaskunnan mestariteos, jossa yhdistyvät persialaiset perinteet ja länsimaiset vaikutteet. Ihastu puutarhoihin vesialtaineen sekä palatsin upeisiin yksityiskohtiin. Lounas paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen vapaa-aikaa. Illalla ihailemme Teherania Milad-tornista, joka on maailman 6. korkein torni (435m). Ennen illallista näemme myös Tabiat -kävelysillan, Teheranin modernin arkkitehtuurin helmi, joka yhdistää kaksi puistoa toisiinsa. Illallinen ja paluu hotellille.

-- Teheran on 15 miljoonan asukkaan metropoli, joka elää kiireistä arkea ympäri vuoden. Elburs-vuorijonon etelärinteella sijaitseva Teheran oli vielä 800-luvulla vain pieni kylä. Vuonna 1795 siitä tuli Persian pääkaupunki, kaupunkikuvaa uudistettiin 1920-1930-luvuila, jolloin hävitettiin paljon vanhoja arvotaloja ja puutarhoja. --

4.3. | Teheran
Aamiainen hotellilla. Tänään tutustumme Sa’dabad palatsiin, joka on rakennettu Qajar ja Pahlavi -kuningaskuntien aikana 1800-luvulla. Palatsialue käsittää 180 hehtaaria luonnonmetsää, palatseja, gallerioita sekä museoita. Basaarit ja Lähi-itä kuuluvat erottamattomasti yhteen, tänään tutustumme pohjois-Tehranissa sijaitsevaam Tajrish -basaariin. Täältä löydämme eläväisen markkinatunnelman, paikalliset herkut, mausteet, tuoreet hedelmät, paikallisia käsitöitä ja paljon muuta. Lounas ja paluu hotellille. Ilta vapaa-aikaa. Yhteinen illallinen.

5.3. | Suuntana Kashan
Aamiainen hotellilla. Tänään lähdemme linja-autolla kohti Kashanin kaupunkia.

Kashanissa tutustumme Fin Gardeniin, joka on UNESCO:n suojelema maailmanperintökohde. Kaunis Fin Garden on perustettu 1590 ja se on Iranin vanhin puutarha. Kashan on tunnettu perinteisestä persialaisesta arkkitehtuurista, saamme tutustua tämän tyylisuunnan taidonnäytteeseen Borujerdi -talossa. Ulkoapäin vaatimaton talo, mutta sisältä kuin astuisi tuhannen ja yhden yön tarinoihin. Päivän päätteeksi tutustumme vielä nukkemuseoon. Majoittuminen Kashan ja illallinen. Päivän ajomatka noin 250km.

- Teherania huomattavasti pienempi Kashan on noin 270 000 asukkaan kaupunki Esfahanin maakunnassa. Rento ja tunnelmallinen Kashan oli aikoineen rikkaiden ja kuuluisien lomanviettopaikka. 1200-luvulla kaupunki oli tunnettu tekstiileistään, ruukuistaan ja keramiikasta, mutta tänä päivänä se tunnetaan erityisesti ruusuvedestä, jota voi ostaa paikallisista myymälöistä.

6.3. | Punainen kylä - Abyaneh
Aamiainen hotellilla. Jatkamme matkaa kohti Abyanehin kylää. Tutustumme kylään ja sen historiaan oppaan johdolla ja nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. Alkuillasta saavumme Esfahaniin, majoittuminen ja illallinen. Päivän ajomatka n. 270km.

-- Karkas-vuoren juurella sijaitseva ainutlaatuinen Abyanehin kylä on saanut talojensa värin punamultaisesta maaperästä. Esfahanin maakunnassa sijaitsevan kylän asukasluku on noin 305 ja kylän juuret ulottuvat aina 1500 vuoden päähän. Kylä sijaitsee yli 2200m korkeudella merenpinnasta ja on yksi korkeimmista asutuksista Iranissa. --

7.3. | Persialaisen arkkitehtuurin helmi - Esfahan
Aamiainen hotellilla. Tänään tutustumme kauniiseen Esfahanin kaupunkiin.

Näemme Chehel Sotoun paviljongin, Unescon suojeleman, 1629 valmistuneen, Naqsh-e Jahan –aukion sekä aukiolla sijaitseviin Ali Qapu –palatsiin sekä kauniiseen Shah moskeijaan. Lounas ja vapaa-aikaa. Illalla tutustumme vielä Jameh –moskeijaan, joka on yksi Iranin vanhimmista ja suurimmista moskeijoista. Yhteinen illallinen.

-- Matkustaessamme kohtaamme hetkiä, jotka vaikuttavat meidät täysin. Yksi tälläisistä hetkistä on Esfahanin majesteettisella Naqsh-e Jahan –aukiolle saapuminen --

8.3. | Esfahan
Aamiainen hotellilla. Päivämme jatkuu Esfahanin nähtävyyksillä. Iranissa ei uskoisi törmäävänsä kristilliseen kirkkoon, mutta Vankin katedraali on edelleen toiminassa oleva Armenialaisten perustama kirkko. Tutustumme Jolfaan (armenialaisten kortteli), joka perustettiin, kun kaupunkiin tuotiin armenialaisten siirtokunta yli 400 vuotta sitten. Saamme tutustua paikkallisiin musiikkiperinteisiin museossa, joka jälkeen lounas. Illan hämärässä näemme vielä kaupungin kuuluisat sillat: Si-o-se-pol ja Khaju, jotka ylittävät Zayanderud –joen. Yhteinen illallinen.

-- Esfahan on maan 3. suurin kaupunki ja yksi suosituimmista matkakohteista. Leveät bulevardit, persialaiset puutarhat ja islamilaiselle maailmalle tärkeät rakennukset antavat Eshahanille upean ulkomuodon, jota muilla Iranin kaupungeilla ei ole. Tämä kaupunki on kuin elävä museo, joka hartaasti suojelee perinteitä ja kulttuuria. -

9.3. | Yazd
Aamiainen hotellilla. Lähdemme kohti Yazdia. Silkkitiellä sijaitsevan Narinin linnan arvellaan saaneen alkunsa jo 4000 eKr. Legendan mukaan linna kuului aikanaan kuningas Solomonille ja oli henkien rakentama. Meybodin erikoisin nähtävyys lienee vuosisatoja vanha ”kyyhkyshotelli”. Lounas päivän aikana. Majoittuminen Yazdiin ja vapaa-aikaa. Ennen illallista tutustumme Zoorkhane –perinteeseen.

10.3. | Yazd – Kaupunki aavikolla
Aamiainen hotellilla. Tänään tutustumme Yazdin kaupunkiin. Vierailemme ”hiljaisuuden tornissa”, joka oli zarathustralainen hautaustorni. Kaupunki tunnetaan myös tulitemppelistä, jonka tuli on palanut taukoamatta jo 1500 vuotta. Tutumme Dowlat Abad puutarhaan, jossa sijaitsee myös Iranin korkein tuulitorni. Lounas ja vapaa-aikaa, jonka jälkeen kierros Yazdin vanhassa kaupungissa. Persia on tunnettu laadukkaista matoistaan, päivän päätteeksi saamme tutustua tähän tärkeään perinteeseen. Yhteinen illallinen. Lisämaksusta: Aavikkoretki

-- On harvoja paikkoja, jotka ovat onnistuneet sulautumaan ympäristöönsä niin hyvin aavikkokaupunki Yazd. Kaupunki on suloinen sekoitus sokkeloisia kujia, sinitiilisiä kupoleita, taivasta kurkottelevia mineraatteja, basaareja ja tuulitornien koristamia koteja puutarhoineen --

11.3. | Persian valtakunta
Aamiainen hotellilla. Lähdemme kohti viimeistä kaupunkia, Shirazia. Tänään näemme yhden vanhimmista sypressipuista, noin 4000 vuotta vanhan Sarv-e Abarkuhin. Tutustumme 500 eKr. perustettuun Pasargadaihin sekä Persepolikseen. Pasargadai oli Persian valtakunnan ensimmäinen pääkaupunki. Dareios I siirsi pääkaupugin myöhemmin Persepoliin, jonka Aleksanteri suuren joukot tuhosivat osittain 331 eKr. Lounas ja illallinen päivän aikana.

12.3.| Runojen Shiraz
Aamiainen hotellilla. Viimeisenä päivänä tutustumme Shirazin tärkeimpään nähtävyyteen Vakil –kompleksiin, jossa mm. moskeija, kylpylä ja basaari. Näemme yhden Iranin kauneimmista moskeijoista Nasir-ol-molk, jota kutsutaan myös vaaleanpunaiseksi moskeijaksi. Näemme Karim Khanin linnoituksen sekä upean Eram –puutarhan. Tutustumme myös persian kirjallisuuden tunnetuimpien henkilöiden (Hafez ja Saadi) hautapaikkoihin

-- Shiraz on Teheranin ohella Iranin johtavia kulttuuri- ja yliopistokaupunkeja, mutta keskiajalla se tunnettiin kuitenkin taidokkaista runoilijoistaan ja kauniista puutarhoistaan.--

13.3. | Yölento kohti kotia
Kuljetus hotellilta lentokentälle Shirazin lentokentälle yöllä. Turkish Airlinesin lento Istanbulin kautta Helsinkiin. Kuljetus lähtöpysäkeille.

Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.
UUTUUSMATKA 2020 | Matka toteutuu, varaa oma paikkasi.

Jos matkustamisen tarkoitus on yllättää ja tarjota uusia elämyksiä, Iran saattaa olla yksi positiivisimmin yllättävistä matkakohteista. Mielenkiintoisella ja elämysrikkaalla kiertomatkalla tutustumme Iranin 5 tärkeään kaupunkiin: pääkaupunki Tehraniin, Kashaniin, Esfahaniin, Yadziin sekä Shiraziin.

Maaliskuussa Iranissa valmistaudutaan tulevaan kevääseen. Tiesitkö, että iranilaisten kalenterin mukaan ensi vuonna eletään vuotta 1398 ja maaliskuun puolivälissä vastaanotetaan uusi vuosi. Lämpötilat maaliskuussa noin 15-20 astetta.
Runsas ohjelma täynnä historiaa, kulttuuria, tutustumista nykyajan Iraniin ja sen yhteiskunnan monimuotoisuuteen, ruokakulttuuria unohtamatta. Suomalainen matkanjohtaja mukana koko matkan ajan.

Tervetuloa mukaan seikkailuun!

Reitti / Aikataulu

Bussireitti:
Loimaa – Naantali – Raisio – Turku – Kaarina – Salo – Helsinki-Vantaa

Lentoaikataulu:
2.3. TK1764 Helsinki 18.10 – 22.35 Istanbul
3.3. TK872 Istanbul 00.15 – 03.50 Teheran

13.3 TK885 Shiraz 03.00 – 06.55 Istanbul
13.3 TK1761 Istanbul 09.10 – 11.40 Helsinki

Majoitus

2-5.3. Teheran (3 yötä) Grand Hotel #2 4* tai vastaava
5-6.3. Kashan (1 yö)
6-9.3. Esfahan (3 yötä) Baran tai vastaava
9-11.3. Yazd (2 yötä) Mehr chain hotel 4* tai vastaava
11-13.3. Shiraz (2 yötä) - Homa 5* tai vastaava

** hotellit vahvistetaan ennen lähtöä – hotellien luokitus on paikallinen, eikä välttämättä vastaa kansainvälistä hotelliluokitusta

Lisätiedot

Matka toteutuu, mikäli minimi 10 lähtijää, sitovat ilmoittautumiset 30.11.2019 mennessä.
Paikkoja rajoitettu määrä.
Iranin viisumin haku sisältää matkan hintaan.

Hintaan sisältyy: reittilennot turistiluokassa * Iranin viisumin haku ennen matkaa * majoitukset jaetussa kahden hengen huoneessa * kuljetus kotimaassa sovitulta reitiltä * ohjelmassa mainitut kuljetukset, sisäänpääsyt ja vierailukohteet * täysihoitoateriat * ateria ja juomat lennolla * matkatavara 30kg ja käsimatkatavara * suomalainen opas mukana koko matkan ajan * paikallisopas *

Lisähinnasta: majoittuminen yhden hengen huoneessa +399€ * Aavikkoretki +99€/hlö (minimi 10 lähtijää) * palvelut, joita ei mainita ohjelmassa

Matkan hinta

2399€/hlö/H2 (täynnä)

Maksa erissä

alk. 119€/kk (24kk sopimus) - kysy lisää toimistoltamme

 

 

Varaus- ja maksuehdot:

Huomioitavaa: Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen ja siinä tulee olla 2 tyhjää sivua.

Jos passissasi on Israelin leima, tulee sinun hakea uusi passi ennen viisumin hakua.

Passi tulee toimittaa meille kirjattuna kirjeenä viimeistään 1,5kk ennen lähtöä. Palautamme passin kirjatussa kirjeessä ennen matkaa.

Pukeutumine: Naiset käyttävät huivia, joka peittää hiukset, naisen asun tulee peittää koko keho hänen oleskellessaan julkisilla paikoilla. Naisen asuna esim. pitkähihainen tunika, jotka peittävät polvet, löysästi istuvat housut tai pitkä hame. Naisilla täytyy olla huivi jo, kun laskeudutaan Iraniin. Miehet voivat käyttää lyhythihaisia t-paitoja, shortsienkäyttöä ei suositella. Alkoholi on kielletty Iranissa.

Peruutusehdot: Yli 95vrk: 500€, 95 – 65 vrk ennen lähtöä perimme 50% matkan hinnasta, 64 – 45 vrk 75% ja alle 45 ennen matkan alkua perimme 100% matkan hinnasta.

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista. Matkavakuutus kannattaa hoitaa kuntoon heti varauksen tehtyäsi omassa vakuutusyhtiössä. Matkalla mahdollisesti tapahtuvia sairastumisia tai tapaturmia ei korvaa matkanjärjestäjä, vaan matkustajan oma matkavakuutus. Muilta osin matkalla noudatetaan Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen kesken neuvottelemia yleisiä valmismatkaehtoja, jotka saatte tarvittaessa matkanjärjestäjältä.

Toimistomaksu: 10€/varaus