20.-30.9.2023 | Ihmeellinen Georgia - Svanetin kiertomatka

  • Julkaistu: 06.02.2023
  • Kesto : 9 yötä
  • Minimimäärä:

20.-30.9.2023 | Ihmeellinen Georgia - Svanetin kiertomatka

Upean Suur-Kaukasuksen vuoriston huikaisevat maisemat, keskiaikaiset kylät ja hämmästyttävät luonnon ihmeet tarjoavat unohtumattomia elämyksiä. Viehättävä Tbilisi idän ja lännen kulttuurien kohtauspaikkana tarjoaa loputtomasti ammennettavaa. Georgian kiehtova kulttuuri sekä rikas ruoka- ja viiniperinne kruunavat matkaelämyksen.

Maan kulttuuriin ja elämäntapaan johdattaa Georgian asiantuntija Wilhelmiina Virolainen.

Tervetuloa mukaan!

Matkaohjelma

Päivä 1 | 
Lento Helsingistä (Riikan kautta) Tbilisiin. Helsinki – Riika klo 21.30 – 22.30. Jatkoyhteys klo 23.20.

Päivä 2 |
Saapuminen aamuyöllä Tbilisiin klo 04.40. Majoittuminen hotelliin ja lepoa.

Tbilisin kaupunkikierros: kävely
Pushkinin katua vanhaa kaupunginmuuria seuraten ohi Gabriadzen teatterin tornin Kuningas Erekle II kadulle ja edelleen Rauhan sillalle. Köysiratamatka Äiti Georgian (Kartlis Deda) patsaalle ja Narikalalinnoitukselle (300-l.), mistä on upea näköala yli Tbilisin. Kävely kasvitieteellisen puutarhan halki alas moskeijalle ja Leghvtakhevi vesiputoukselle. Abanotubanin kylpyläalueen kautta pääsemme viehättävään vanhaan kaupunkiin kahviloineen, taidegallerioineen ja myymälöineen. Illallinen ja yöpyminen Tbilisissä.

Päivä 3 | 
Noin 1,5 tunnin ajo Goriin. Vierailu Josif Stalinin kotimuseossa, joka on yksi Georgian suosituimmistakohteista. Matka jatkuu hämmästyttävään Uplistsikhen keskiaikaiseen luolakaupunkiin. Illallinen ja yöpyminen Kutaisissa.

Päivä 4 | 
Lähdemme häikäisevän kauniille Promotheus-luolille ja Okatse-kanjonille, jonka voi ylittää riippusiltoja pitkin. Käymme myös kävelyretkellä Martvili-kanjonissa, missä vesiputokset tekevät luonnosta varsin monimuotoisen keitaan. Illallinen ja yöpyminen Zugdidissa.

Päivä 5 | 
Tutustuminen perinteiseen keramiikkapajaan Zugdidissa. Nokalakevin linnoitus, joka rakennettiin jo hellenistisellä kaudella ennen ajanlaskumme alkua, ja käsitti n. 20 hehtaarin kokoisen kaupungin. Lähellä sijaitsevat myös Dedamokan kuumat rikkilähteet. Illallinen Sisa tura – perinnekylässä.Yöpyminen Zugdidissa.

Päivä 6 | 
Yksi Kaukasian alueen tunnetuimmista palatseista on uusgoottilainen Dadiani-suvun palatsi (1840). Dadianit olivat sukua Ranskan keisari Napoleonille, joten palatsissa on myös hänelle kuulunutta esineistöä. Noin kolmen tunnin ajo pohjoiseen, Suur-Kaukasukselle Mestiaan. Illallinen ja yöpyminen Mestiassa.

Päivä 7
Mestia on ollut Svanetian tärkein kaupunki ja alueen kulttuurin keskus vuosisatojen ajan. Kaupunkia hallitsevat kiviset puolustustornit, joita on ympäri Svanetiaa. Ylemmän Svanetian keskiaikaiset monumentit on otettu Unescon maailmanperintöluetteloon. Tutustumme historialliseen Ushgulin kyläyhteisöön, joka on Kaukasuksen korkeimmalla sijaitseva ympärivuotisesti asuttu kylä. Illallinen ja kansanmusiikkiesitys Mestiassa.

Päivä 8 | 
Paluumatka Mestiasta Kutaisiin. Gelatin luostari, jonka rakennutti 1100-luvulla yksi Georgian kuuluisimmista kuninkaista, David IV Rakentaja. Luostarin pääkirkko on tunnettu upeista freskoistaan ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Bagratin katedraali 1000-luvulta on yksi georgialaisen arkkitehtuurin helmistä lukuisista korjauksista huolimatta. Illallinen ja yöpyminen Kutaisissa. 

Päivä 9 | 
Ajo Kutaisista Tbilisiin. Matkalla mm. Vierailu Chateau Mukhranissa, jossa paikallisessa aatelislinnassa yhdistyvät ranskalainen viinikulttuuri ja vanha georgialainen viininvalmistusperinne. Tutustuminen viinitilaan ja sen kauniiseen puutarhaan viininmaistajaisineen. Illallinen ja yöpyminen Tbilisissä.

Päivä 10 | 
Vapaapäivä Tbilisissä.

Päivä 11 | 
Lento Tbilisistä (Riikan kautta) Helsinkiin. Tbilisi – Riika klo 05.25 – 08.55. Jatkoyhteys Riika – Helsinki klo 19.50 – 20.50.

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin. 

Majoitus

Hotellimajoitukset sis. aamiaiset jaetussa 2 hh

Reitti / aikataulu

✈️ Helsinki 21.30 - 22.30 Riika
       Riika 23.30 - 04.40 Tbilisi

      Tbilisi 05.25 - 08.55 Riika
      Riika 19.50 - 20.50 Helsinki


Bussireitti

Varattavissa olevat lähdöt

20.-30.9.2023

Lisätiedot

Hintaan sisältyy: 
Lentoliput Suomi – Georgia – suomi
Hotellimajoitukset sis. aamiaiset jaetussa 2 hh
Ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
Ohjelman mukaiset sisäänpääsymaksut kohteisiin
Puolihoito: aamiainen ja illallinen (viimeisenä päivänä vain aamiainen)
2 pulloa vettä / hlö päivittäin
paikalliset verot
Suomen kielisen oppaan palvelut

Lisämaksusta: Yhden hengen huone +375€/hlö * muut kuin ohjelmassa mainitut palvelut

Matkan hinta

alk. 2665€/hlö/H2

Varaa matka

Nimi (virallinen etu- ja sukunimi)
Syntymäaika
Osoite
Postinumero ja -toimipaikka
Puhelinnumero
Sähköpostiosoite
Muiden lähtijöiden nimet ja syntymäajat (kirjoita kaikkien lähtijöiden tiedot)
Lähtöpäivä Varattavissa olevat lähtöpäivät:

20.-30.9.2023

Lähtöpysäkki Valittavissa olevat lähtöpysäkit:
[Bussireitti]
Allergiat
Lisätietoja
Varmistaaksemme viestin oikean lähettäjän syötä alapuolella näkyvä numerosarja.

Ennakkomaksu 550,00€, loppulasku noin 5 vkoa ennen matkan alkua. 
Yhteistyössä Traveller Oy

Varaus- ja maksuehdot

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista. Matkavakuutus kannattaa hoitaa kuntoon heti varauksen tehtyäsi omassa vakuutusyhtiössä. Matkalla mahdollisesti tapahtuvia sairastumisia tai tapaturmia ei korvaa matkanjärjestäjä, vaan matkustajan oma matkavakuutus. Muilta osin matkalla noudatetaan Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen kesken neuvottelemia yleisiä valmismatkaehtoja, jotka saatte tarvittaessa matkanjärjestäjältä.

Toimistomaksu: 10 € / varaus

 

Evästeet