Naantalin Matkakaupan Facebook-sivutNaantalin Matkakaupan Instagram-sivutSoita meilleLähetä meille postiaSijaintimme

23-30.4. Lumoudu Istanbulista ja tarunhohtoisesta Ateenasta

Matkaohjelma

UUTUUSMATKA 2020

23.4 |
Yhteiskuljetus Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Suora lento Helsingistä Istanbuliin, jossa suomea puhuva paikallisopas toivottaa ryhmän tervetulleeksi. Linja-autokuljetus Istabulin keskustaan ja majoittuminen Taksim-aukion läheisyyteen. Illalla nautimme yhteisen illallisen paikallisessa ravintolassa.

24.4. |
Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen tutustumme Istanbuliin suomeksi opastetulla kaupunkierroksella. Tutustumme Hippodromeen, jossa pidettiin mm. sotavaunu- ja urheilukilpailuja sekä ”siniseen moskeijaan” (sulttaani Ahmedin moskeija). Moskeija on saanut nimensä ainutlaatuisista sinisistä laatoista. Matka jatkuu upeaan Hagia Sophiaan, joka on Istanbulin tärkein bysantinaikainen monumentti ja maailmakuulu nähtävyys. Lounaan jälkeen tutustuminen Topkapin Palatsiin, joka toimi yli 400 vuoden ajan ottomaanien imperiumin keskuksena. Upea palatsi on ollut Unescon maailmanperintökohde v. 1985 alkaen. Tutustumme vielä Grand Bazaariin, jonka lukuisilla kauppakäytävillä yli 4000 pientä kauppaa. Paluu hotellille ja vapaailta.

25.4. |
Aamiainen hotellilla ja vapaapäivä Istanbulissa. Illalla mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle illallisristeilylle Bosborinsalmella (suomenkielinen opas)

-- Istanbulissa asuu noin 16,5 miljoonaa asukasta. Vaivattominen tapa liikkua tässä kaupungissa on metro sekä raitiovaunu. Istanbul on täynnnä aarteita, jotka vain odottavat löytymistään.. Nouse ihailemaan maisemia Galata Toweriin, piipahda 500-luvulla rakennetussa maanalaisessa vesisäiliössä (Basilica Sistern) tai nauti historiasta Dolmabahcen palatsissa. --


26.4. |
Aamiainen hotellilla ja kuljetus suomenkielisen oppaan kanssa Istanbulin lentokentälle. Suora lento Istanbulista Ateenaan, jossa oppaamme ryhmää vastassa. Majoittuminen keskustahotelliin ja vapaailta Ateenassa.

27.4. |
Aamiainen hotellilla ja suomenkielisen oppaan tapaaminen. Tänään tutustumme Ateenan ja Kreikan historiaan paikallisen suomalaisen oppaan johdatuksella. Osa kierroksesta tehdään bussilla. Voit miltei tuntea historian tapahtumat Akropolilla, josta avautuu myös upea näkymä tähän miljoonakaupunkiin. Kävelykierroksen jälkeen paluu hotellille ja vapaa loppupäivä omatoimiseen lomailuun.

-- Ateena on yli 5 miljoonan asukkaan vilkas metropoli, jossa riittää näkemistä ja tekemistä. Ota raitiovaunu ja suuntaa keskustasta kohti merenrantaa, vieraile Kolonakin ylellisessä kaupunginosassa, tutki Monastirakin kauppakujia tai matkusta funikulaarilla aina Likavittos-kukkulan huipulle. Nauti paikallinen frappe tavernassa ja nauti eläväisen kaupungin tunnelmasta. Älä myöskään unohda Ateenan uuden oopperatalon mielnkiintoisia näytöksiä --

28.4. |
Aamiainen hotellilla. Vapaa päivä Ateenassa tai lisämaksullinen retki Nafplioon.

Nafplio on yksi Kreikan hurmaavimmista pikkukaupungeista . Matkan varrella pysähdymme kuuluisalla Korintin kanavalla. Retki on opastettu suomeksi.

-- Nafplio on suosittu lomakohde Peloponnesoksen niemimaalla, ihastuttava pieni vanhakaupunki, venetsialaista charmia, neoklassisia hienostotaloja ja leppoisan pikkukaupungin kiireetön tunnelma --

29.4. |
Aamiainen hotellilla ja vapaapäivä Ateenassa.

30.4. |
Aamiainen hotellilla, lentokenttäkuljetus ja lento Ateenasta Istanbulin kautta Helsinkiin. Linja-autokuljetus paluupysäkeille.
UPEA UUTUUSMATKA 2020 |
.. Koe kaksi upeaa kaupunkilomaa samalla matkalla

On lukuisia hyviä syitä vierailla sekä Istanbulissa että Ateenassa; kaupunkien tuhatvuotinen historia, taide, arkkitehtuuri, herkullinen makumaailma, kauniit maisemat ja miljoonakaupungin elämänrytmi.

Istanbul on kiehtova sekoitus itää ja länttä, se sijaitsee kahdella mantereella ja tunnelmassa on havaittavissa niin nykyaikainen ja moderni Eurooppa kuin kiehtova ja mystinen Aasia. Istanbulissa tutustumme kaupunkin mielenkiintoisiin nähfävyyksiin ja tarinoihin menneiltä ajoilta.

Kreikka on paljon muutakin kuin sen kaunis meri ja lomasaaret; Oletko nähnyt ylvään Akropolin, kävellyt Plakan kujia ja nauttinut kreikkalaisen keittiön herkuista rosoisen kauniin miljoonakaupungin tunnelmassa? Ateena herättää henkiin filosofian suuret ajattelijat, antiikin tarut ja maata hallinneet jumalat..

Uutuusmatkallemme koet kaksi upeaa suurkaupunkia ja nautit kaupunkien eläväisestä tunnelmasta, ruokakulttuurista ja loputtomista kulttuurinähtävyyksistä suomenkielisen paikallisoppaan johdolla.

Reitti / Aikataulu

Bussireitti: Naantali – Raisio – Turku – Kaarina – Salo – Helsinki-Vantaa

Lentoaikataulu:
23.4. Helsinki 12.40 – 16.10 Istanbul
26.4 Istanbul 13.10 – 14.45 Ateena
30.4 Ateena 10.25 – 11.50 Istanbul
Istanbul 14.40 – 18.05 Helsinki

Majoitus

23-26.4. Istanbul Ramadan Taksim 4*
https://www.ramadaistanbultaksim.com/en/

Modernit, ilmastoidut huoneet, joissa tv, minibaari ja tallelokero. Hotellin kaikissa tiloissa ilmainen Wi-Fi. Hotellissa myös sauna ja turkkilainen sauna sekä moderni kuntosali.
Hotelli sijaitsee vain 5min kävelymatkan päässä suositulta Taksim aukiolta. Lähimmälle metroasemalle 500 m matka.

26-30.4. Ateena: Hotel Achilleas 3*
Lekka 21,105 62 Athens T: +30 210 3233197 | www.achilleashotel.gr

Ihanteellinen sijainti aivan kaupungin keskustassa, vain 300m Syntagma-aukiolta ja Ermou-kävelykadulta sekä Plakalta. Hotelli on remontoitu 2019 keväällä. Huoneissa, suihku, wc, tv, hiustenkuivaaja, tallelokero, jääkaappi.

Lisätiedot

Hintaan sisältyy: reittilennot turistiluokassa * majoitukset jaetussa kahden hengen huoneessa * kuljetus kotimaassa sovitulta reitiltä * ohjelmassa mainitut kuljetukset, sisäänpääsyt ja vierailukohteet * ohjelmassa mainitus ateriat * 30kg matkatavara ja käsimatkatavara*

Lisähinnasta: majoittuminen yhden hengen huoneessa +299€ * Bosporinsalmen illallisristely +79€/hlö (minimi 15 lähtijää) * Kokopäiväretki Nafplio +79€ (minimi 15 lähtijää) * palvelut, joita ei mainita ohjelmassa

Ennakkovaraajanetu -80€ kun varaat ennen 22.11.2019
Helsingistä -20€/hlö

Matka toteutuu mikäli minimi 20 lähtijää, sitovat ilmoittautumiset 15.1.2020 mennessä

Matkan hinta

1299€/hlö/H2
1299€/hlö/H2

Maksa erissä

Kysy toimistolta

 

 

Varaus- ja maksuehdot:

Peruutusehdot: Yli 95vrk: 250€/hlö, 95 – 35 vrk ennen lähtöä perimme 400€, alle 35 vrk ennen matkan alkua perimme 100% matkan hinnasta.

Ennakkomaksu 250€, loppumaksu 7 vko ennen matkan alkua.

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista. Matkavakuutus kannattaa hoitaa kuntoon heti varauksen tehtyäsi omassa vakuutusyhtiössä. Matkalla mahdollisesti tapahtuvia sairastumisia tai tapaturmia ei korvaa matkanjärjestäjä, vaan matkustajan oma matkavakuutus. Muilta osin matkalla noudatetaan Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen kesken neuvottelemia yleisiä valmismatkaehtoja, jotka saatte tarvittaessa matkanjärjestäjältä.

Toimistomaksu: 10€/varaus