Naantalin Matkakaupan Facebook-sivutNaantalin Matkakaupan Instagram-sivutSoita meilleLähetä meille postiaSijaintimme

30.4 - 3.5.2020 Vappu Berliinissä

Matkaohjelma

30.04.
Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalle, suora lento Berliiniin, jossa suomenkielinen opas ryhmää vastassa.

Berliinin kaupunkikierros, kierroksen alkuvaiheessa kahvipaussi sämpylän kera. Kierroksen aikana nähdään mm : Siegessäule: voitettujen sotien muistomerkki 1800-luvulta, Brandenburger Tor: Aikaisemmin Saksan kahtiajaon symboli ja nykyään Saksojen yhdistymisen symboli, Bundeskanzleramt: Liittokansleri Angela Merkelin virka-asunto ja toimistotalo, yksi maailman suurimmista hallitusten hallintorakennuksista, jopa kahdeksan kertaa suurempi kuin Valkoinen talo.

Reichstag: Parlamenttirakennus, Potsdamerplatz: yksi Berliinin keskuspaikoista, Holocaust mahnmal: vaikuttava ja mieleen jäävä juutalaisten muistomerkki, Checkpoint Charlie: Kylmän sodan aikainen, neuvostoliittolaisten ja amerikkalaisten välisten, sektorien kontrollipiste.

n. 14:00 yhteinen lounas perinteisessä Berliiniläisessä ravintolassa ja n. 16.00 majoittuminen ja vapaa ilta

1.5
Aamiaisen jälkeen klo 09:00 lähdemme oppaan kanssa kävelykierrokselle kujille, minne bussilla ei ole pääsyä. Aloitamme kävelyllä kohti ratikka-asemaa (450m). S-junalla pääsemme mukavasti Alexanderplatzille, missä oppaamme kertoo ”myrskyisen syksyn” tapatumista vuodelta 1989, jolloin muuri murtui. Kuulemme myös tarinoita elämästä muurin sillä puolen DDR:ssä.

Matkamme jatkuu kävellen Hackescher Martkin suuntaan, mistä aloitetaan tavallisesta poikkeava kävely Scheunenviertelin kautta juutalaisten Berliiniin ja sen historiaan. Matkan varrella on kivoja restauroituja Gründerzeitin taloja, joiden takapihat kertovat oman tarinansa vanhan Berliinin historian eri vaiheista. Niiden joukossa on esim. Clärchens Ballhaus, josta lähtee nykyaikaan asti säilynyt 20-luvun ilmapiiri. Kierroksella nähdään myös gallerioita, nuoren sukupolven muotiputiikkeja ja muitakin arkkitehtonisia helmiä.

Matkan aikana pysähdymme perinteisessä kahvilassa, missä mahdollisuus omakustanteiselle kahvihetkelle.
Lounas nautitaan ennen jokilaivaristeilyä, risteilyn kesto n. 1h, katsomme nähtävyyksiä joelta päin.

N. klo 16:00 Paluu hotellille S-junalla. Vaihtoehtoisesti voi jäädä kaupungille omatoimisesti, esim. Alexanderplatzille, TV-torni, DDR-museo, Museosaari, Tuomiokirkko... oppaalta saat lisä infoa. Vapaa ilta.

2.5
Aamiainen hotellilla ja aamupäivä vapaata. Klo 13.
Lähtö oppaan kanssa Stasimuseoon, opastettu kierros.
Vierailu Charlotteburgin upeassa linnassa. Linna on jäljellä olevista linnoista suurin ja ainoa Preussin kuninkaiden hovilinna Berliinissä. Illalla nautimme vielä yhteisen illallisen perinteissä Berliiniläisessä ravintolassa.

3.5.
Aamiainen hotellilla ja huoneiden luovutus klo.12.00. Aamupäivä siis vapaata aikaa ostoksille tai vaikka lyhyelle kävelylle.13:00 Bussi noutaa hotellilta, käymme vielä katsomassa Dali-näyttelyä, kierros opastettuna. Sieltä matka jatkuu lentokentälle klo. 15.30. Suora lento Berliinistä Helsinkiin. Paluukuljetus lähtöpysäkeille.
** matka toteutuu **

Berliinissä, joka kolkka on täynnä historiaa, tarinoita eri aikakausilta ja sen värikkäistä asukkaista. Tällä matkalla pääsemme jokilaivaristeilylle sekä tutustumaan myös mielenkiintoisille kujille, minne bussilla ei ole pääsyä! Matkalla koet ja näet paljon!

Tule mukaan keväiseen Berliiniin ja toivota kevät tervetulleeksi vappumatkalla !

Reitti / Aikataulu

30.4. AY1431 Helsinki - Berliini 07:45 - 08:45,
3.5. AY1438 Berliini - Helsinki 17:50 - 20:40

Majoitus

Hollywood Media Hotel 3*
www.filmhotel.de

Lisätiedot

Hinta sisältää:
* reittilennot Finnair
* matkalaukku ruumaan, käsimatkatavara
* hotellimajoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* suomea puhuva opas perillä
* jokilaivaristeily
* S-junamatka (lyhyet siirtymiset 1.5)
* sisäänpääsyt ja opastetut kierrokset: Stasi museo; Charlottenburgin linna; Dali-näyttely
* aamiaiset hotellissa x 3, illallinen x 1, lounas x 2, sämpyläkahvit x 1
* kuljetukset kohteessa

Lisämaksusta:
*Yhden hengen huone +120 €/hlö
* juomat, myös vesi, lisämaksusta ruokailujen yhteydessä ( juomat maksetaan paikanpäällä, käteisellä tai kortilla)

Matkan hinta

849€/hlö/H2 (4 paikkaa)

Maksa erissä

 

 

Varaus- ja maksuehdot:

Matkasta lähetetään varausmaksulasku 250 €/hlö, kun matkalle on ilmoittautunut riittävä määrä lähtijöitä, loppulasku tulee erääntymään 2 kk ennen matkaa.

Loppuohje ja aikataulu lähetetään matkustajille n. 3 vkoa ennen matkaa/ tai loppulaskun mukana. Laskutus tapahtuu kertalaskutuksena, jos matka-ajankohta on jo lähellä.

Peruutusehdot räätälöidylle erikoismatkalle:
95vrk: 50 € peruutuskuluina, 94-65 vrk ennen varausmaksu; 64-45 vrk ennen 75 %; 44 vrk ennen koko matkan hinta.

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista. Matkavakuutus kannattaa hoitaa kuntoon heti varauksen tehtyäsi omassa vakuutusyhtiössä. Matkalla mahdollisesti tapahtuvia sairastumisia tai tapaturmia ei korvaa matkanjärjestäjä, vaan oma matkavakuutus. Vakuutukseen kannattaa myös sisällyttää peruutusturva, joka korvaa matkustajan sairauden tms. takia tekemän peruutuksen silloin, kun matkanjärjestäjä ei enää suorita takaisinmaksua, tarkista myös vakuutusehtosi omasta yhtiöstäsi.

Emme vastaa matkaohjelmaan / aikatauluihin tulevista muutoksista meistä riippumattomista syistä.

Matkanjärjestäjällä on oikeus perua matkan toteutuminen, jos minimimäärä jostain syystä ei täyty, tällöin ilmoittautujille palautetaan kaikki heidän ennakkoon maksamansa summat.

Toimistomaksu 5 €/lasku.

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Matka-Viitala Oy