1.-7.9.2024 Ruskamatka Ylläksen maisemiin

  • Julkaistu: 26.06.2024
  • Kesto :
  • Minimimäärä:

1.-7.9.2024 Ruskamatka Ylläksen maisemiin

Nauti Lapin luonnosta ja ruskan väreistä. Lapin luonto hurmaa matkalaiset ainutlaatuisuudellaan, maisemat antavat kauneudellaan energiaa. Tule mukaan ja lumoudu Lapista!

Matkaohjelma

Sunnuntai 1.9. | 
Aamu alkaa aikaisin, Ylläksen maisemiin saavumme illalla. Matkalla pidetään muutama omatoiminen huoltoasema-tauko. Patikkaoppaamme Missu odottaa meitä hotellilla, majoittuminen Hotelli YlläsKaltiossa. 

Maanantai 2.9. |  
Aamiaisen jälkeen info-tilaisuus viikon ohjelmasta ja alueen palveluista. Klo. 11.00 kokoontuminen hotellin eteen ja lähtö bussilla Kuerlinkat-putouksille (Kuerlinkka eli kouderlinkka tarkoittaa saamen kielellä taimenputousta), jossa n. 3km patikointia. Putouksilta bussi vie meidät lähelle Velhonkotaa, jossa mahdollisuus kahvitteluun. Velhonkodalta patikoimme hotellille noin 4 km tai mahdollisuus myös palata bussikyydillä hotellille.

Tiistai 3.9. Ylläksen ylitys |   Aamiaisen jälkeen kokoontuminen bussille ja lähtö klo. 10.00 Ylläsjärvi-Äkäslompolo reitille. Bussilla ajamme ensin kaunista maisematietä pitkin Ylläsjärvelle, Iso-Ylläkselle ja sen jälkeen gondoli-hissi kuljettaa meidät Ylläksen huipulle.

Huipulta avautuu upeat näkymät puuttomille tunturirinteille. Huipulta jatketaan matkaa Äkäslompoloon. Matkan varrella makkaranpaistomahdollisuus.  Äkäslompölosta jatkamme luontokeskus Kellokkaaseen, pidetään taukoa ja tutustutaan näyttelyihin. Kellokkaasta  kohti hotellia vielä pari km, valittavana useampia reittejä. Patikointia yhteensä noin 12 km.

Keskiviikko 4.9. |  Kulttuuripäivä.  Aamiaisen jälkeen lähtö klo.10.00 bussilla, käymme ihailemassa ”Lapin helvettiä” syvää rotkojärveä, Pakasaivoa. Ja vierailemme Särestöniemessä. 

Särestössä pääsee oppaan johdatuksella  tutustumaan laajasti Reidar Särestöniemen elämään ja taiteeseen, mutta myös Ounasjoen varren vanhaan elämäntapaan, peräpohjalaiseen rakentamiseen, Reima ja Raili Pietilän arkkitehtuuriin sekä ympäröivään luontoon.  Museo käsittää kolme eri rakennusta: Reidarin lapsuudenkodin Vanhan Särestön, Reidarin Ateljeen ja tietenkin Reidarin taidetta; päänäyttelyn Galleriassa.  Paluu hotellille.

Torstaina 5.9. |  Äkäskero. aamiainen ja lähtö bussilla klo. 10.00 Äkäskeron kierrokselle. (n. 12 km). Linja-auto vie Äkäsmyllylle josta patikoiden kohti Äkäskeron toista päätä. Sieltä hulppea nousu ja pitkä kaunis tunturinpäällys ja laskeutuminen Peurakaltion pihalle, josta bussi noutaa hotellille.

Äkäskero on tunturiselänne, joka kuuluu Ylläs-Pallastunturien ketjuun. Sijainniltaan Äkäskero osuu melkeinpä keskelle Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa, joten sen laelta näkee selkeällä kelillä lähes kaikki kansallispuiston tunturit ja kerot.

Perjantai 6.9. |  
Aamiainen hotellilla ja vielä patikkaretki Missun kanssa. Linja-auto vie ensin Karilaan ja sieltä patikoidaan ensin Hangaskurun laavulle ja edelleen Tahkokurun laavulle, josta voi ihastella Kesängin maisemia. Tahkokurulta palataan pätkä takaisin polulle, joka johtaa kohti Karilaa ja vähän ennen Karilaa neljän polun risteyksestä käännytään vasemmalle kohti Äkäshotellia sieltä edelleen omaan majapaikkaan. Patikointia noin 15 km.

Lauantai 7.9. |  Kotia kohti   aamiaisen jälkeen noustaan bussiin (klo.7.00) ja sanotaan näkemiin pohjoiselle ja patikka- opas Missulle. Paluumatka kohti etelää ja kotia alkaa. Matkalla pidetään omakustanteiset tauot. Puolenyön paikkeilla saavumme Turkuun.  

Majoitus

Lapland Hotels Ylläskaltion savuttomat huoneet ovat  hotellin päärakennuksessa. Kodikkaassa huoneessa on kaksi erillistä sänkyä ja oma sauna. Muu varustelu: Hiustenkuivaaja, Minibaari, TV, Vedenkeitin

Ylläskaltiosta on suurin piirtein sama matka Jounin kaupalle ja Jounin kauppakeskukseen ja ravintolapalveluihin kuin Äkäshotelliin (”Pirtukirkkoon”) eli noin 1 km.

Reitti / aikataulu


Bussireitti

03.00 Virttaa (Matka-Viitalan tallit)
04.00 Turku linja-autoasema
05.00 Loimaa
06.15 Tampere
Myös muut pysäkit reitin varrella mahdollisia - Parkano / Ilmajoki / Seinäjoki

Varattavissa olevat lähdöt

1.-7.9.2024 (toteutuu)

Lisätiedot

* majoitukset matkan aikana, saunalliset huoneet
* patikkaoppaan palvelut perillä koko ajan
* bussimatkat (meno/paluu kahdella kuljettajalla, kuljettajan vaihto)
* kertahissilippu gondolihissillä
* Särestöniemen museo, sisäänpääsy ja opastettu kierros museolla
* bussikuljetukset esitteessä mainittuihin patikkaetappeihin
* 1x kahvit sopivan retkipäivän aikana
* Äkäshotellin tansseihin ja artisti-iltoihin vapaa pääsy sekä Äkäshotellin kuntosalin ja allasosaston käyttö veloituksetta.

Lisähinnasta H1  + 280 €/hlö; hotellipäivälliset (ma-pe) 145 €/hlö,.
 

Matkan hinta

765€/hlö/H2

Varaa matka

Nimi (virallinen etu- ja sukunimi)
Syntymäaika
Osoite
Postinumero ja -toimipaikka
Puhelinnumero
Sähköpostiosoite
Muiden lähtijöiden nimet ja syntymäajat (kirjoita kaikkien lähtijöiden tiedot)
Lähtöpäivä Varattavissa olevat lähtöpäivät:

1.-7.9.2024 (toteutuu)

Lähtöpysäkki Valittavissa olevat lähtöpysäkit:

03.00 Virttaa (Matka-Viitalan tallit)
04.00 Turku linja-autoasema
05.00 Loimaa
06.15 Tampere
Myös muut pysäkit reitin varrella mahdollisia - Parkano / Ilmajoki / Seinäjoki

Allergiat
Lisätietoja
Varmistaaksemme viestin oikean lähettäjän syötä alapuolella näkyvä numerosarja.

Varaus- ja maksuehdot

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista. Matkavakuutus kannattaa hoitaa kuntoon heti varauksen tehtyäsi omassa vakuutusyhtiössä. Matkalla mahdollisesti tapahtuvia sairastumisia tai tapaturmia ei korvaa matkanjärjestäjä, vaan matkustajan oma matkavakuutus. Muilta osin matkalla noudatetaan Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen kesken neuvottelemia yleisiä valmismatkaehtoja, jotka saatte tarvittaessa matkanjärjestäjältä. 

Toimistomaksu: 10 € / varaus

 

Evästeet