• 16.02.2023
  • Naantalin Matkakauppa

7 Hyvää syytä matkustaa Vilnaan

Pohjois-Euroopan suurin vanhakaupunki ja paljon muuta..

Liettuan hurmaava pääkaupunki on juuri sopivan kokoinen kohde lyhyelle kaupunkilomalle.

 ✨ 7 Hyvää syytä matkustaa Vilnaan | 

1 | Olet perillä muutamassa tunnissa
Vilnaan pääset lentämään helposti Turusta (lyhyt noin 40min vaihto Riiassa) tai reittilennolla Helsingistä. Vilnan lentokenttä sijaitsee vain 6km päässä kaupungin keskustasta.

2 | Makunautintoja kohtuu hinnoin
Vilna on täynnä tunnelmallisia ravintoloita, joissa voit nauttia tasokkaita aterioita varsin kohtuullisin hinnoin. Tutustu esim. ranskalaistyyliseen La Boheme  -ravintolaan.

3 | Pohjois-Euroopan suurin vanhakaupunki
Tiesitkö, että Vilnassa on Pohjois-Euroopan suurin keskiaikainen vanhakaupunki? Sen pinta-ala on noin 3,5 neliökilometriä. Sitä halkoo 70 katua ja rakennuksia on noin 1480. Vanhakaupunki on perustettu vuonna 1378. Upea sekoitus eriaikakausien arkkitehtuuria, tunnelmallisia kahviloita ja herkullisia ravintoloita. Vanhakaupunki on kuulunut UNESCO:n maailmanperintölistalle vuodesta 1994.  

4 | Liettuan oma mikrovaltio – Užupis
Užupis – tarkoittaa Liettuaksi ”toisella puolella jokea”, sillä se sijaitsee Vilnia-joen rannalla. Boheemi kaupunginosa on julistautunut itsenäiseksi mikrovaltioksi ja on etenkin taiteilijoiden ja opiskelijoiden suosiossa. Užupiksessä et voi olla törmäämättä katutaiteeseen, graffitteihin (jotka sopivat hyvin katukuvaan), pastellinvärisiin taloihin sekä tyylikkäisiin ravintoloihin. Užupiksen perustuslakiin on kirjattu mm. ”Jokaisella on oikeus laiskotella tai olla tekemättä mitään”. Täällä sinulla on täydellinen oikeus lomailla.

5 | Kaupunki kuin taidenäyttämö
Vilnassa ei voi olla törmäämättä katutaiteeseen, kaupunki on oikea katutaiteen aarreaitta. Taiteen bongailu on sokkeloisilla kujilla mielenkiintoista ajanvietettä. Laita vaikka Googleen ”Vilnius street art” ja löydät selkeän kartan, johon upeimmat teokset on merkitty. Jos aikasi ei tähän riitä, näe ainakin Pylimo-kadulla sijaitse graffiti suutelevasta Putinista ja Trumpista.

6 | Persoonallisia tuliaisia
Vilna on oivallinen ostosmatkakohde, joten jätä matkalaukkuusi tilaa myös tuliaisille. Vilnassa shoppailet vielä kohtuuhinnoin. Suositeltavia ostoskatuja ovat mm. Gaono, Stikliu ja Domininkonu. Suosittu tuliainen on etenkin liettualainen pellava, joka on laadukasta ja edullista.

7 | Hemmottele itseäsi
Karista arkiväsymys viettämällä päivä kylpylässä Vilnassa. Kaupungista löytyy lukuisia kylpylöitä sekä kauneushoitoloita, joissa nautit hemmottelevista hoidoista edullisesti.

✈️ Varaa oma Vilman lomasi täältä

Evästeet