Näitä 11 kohdetta et halua missata Wienissä

  • 20.09.2023
  • Naantalin Matkakauppa

Näitä 11 kohdetta et halua missata Wienissä

Turusta helposti Wieniin, Itävallan upeaan pääkaupunkiin. Wien on kaupunki, jossa historia, taide, musiikki sekä moderni elämänmeno kohtaavat. Talvisin kaupungin lumoa lisää tunnelmalliset joulumarkkinat, jotka tänä vuonna avautuvat jo 11.11.2023. Astu kiehtovaan maailmaan ja anna Wienin tarinoiden viedä sinut mukanaan.

Wienin kohokohdat – koe nämä lomallasi

Schönbrunnin Palatsi - Astu sisään ja koe Habsburgien dynastian loisto. Tämä majesteettinen barokkipalatsi palveli Habsburgien kesäresidenssinä, ja on nyt UNESCO:n maailmanperintökohde. Palatsissa on huimat 1441 huonetta, joista 45 on avoinna yleisölle.

Wienin valtionooppera - Nauti maailmanluokan esityksistä historiallisessa ympäristössä. Rakennettu 1800-luvun lopulla, se on yksi maailman tunnetuimmista oopperataloista. Liput kannattaa varata ajoissa.

Kahvilakulttuuri - Vietä lomapäivää perinteisessä kahvilassa ja maista legendaarista sacherkakkua. Wienin kahvilakulttuuri juontaa juurensa 1600-luvulle ja on ollut merkittävä osa kaupungin sosiaalista elämää. Legendaarisin kahviloista lienee Cafe Central, jonka oven taakse kertyy jonoa ja aamulla.

Hofburgin palatsi - Vieraile Habsburgien talviresidenssissä, joka kertoo tarinoita yli 600 vuoden ajalta.

Kunsthistorisches Museum - Tutustu maailman tärkeimpiin taidehistoriallisiin aarteisiin. 1800-luvulla rakennettu museo esittelee mestariteoksia muun muassa Bruegelilta ja Rembrandtilta.

Espanjalainen ratsastuskoulu - Tutustu perinteiseen ratsastustaitoon maailman vanhimmassa ratsastuskoulussa. Näe sen uljaat valkoiset lipizzanhevoset ja niiden taidonnäytteet. Koulu on toiminut yli 450 vuotta, ja hevoset esittelevät klassisen kouluratsastuksen mestariteoksia barokkityylisessä Winterreitschule-areenalla. Varaa paikkasi ajoissa, aamuharjoituksiin on saatavilla edullisempia lippuja.

Praterin huvipuisto - Huvittele yhdessä maailman vanhimmista yleisölle avoimista huvipuistoista. Praterin Riesenrad-maailmanpyörä on ollut kaupungin maamerkki vuodesta 1897.

Belvedere - Ihaile barokkityylistä palatsikompleksia ja sen upeita taideteoksia. Tämä entinen prinssi Eugenen kesäpalatsi isännöi nyt merkittävää taidekokoelmaa, mukaan lukien Gustav Klimtin "Suudelma".

Donauturm -torni (Danube Tower) - Nouse korkealle ja ihaile näkymiä yli Wienin. Torni valmistui vuonna 1964 ja on siitä lähtien ollut suosittu näköalapaikka.

Wienin historiallinen keskusta - Kävele ihastuttavilla ja eläväisillä kaduilla, ihastele kaunista arkkitehtuuria Tämä alue on UNESCO:n suojelema ja ollut kaupungin sydän keskiajalta lähtien.

Karlskirche (Kaarlen kirkko) - Vieraile tässä 1700-luvun alussa rakennetussa barokkikirkossa. Sen upea kupoli ja freskot tekevät siitä yhden Wienin arkkitehtonisista mestariteoksista ja yhden Euroopan komeimmista barokkikirkoista.

Bonus | Pakko maistaa Wienissä 
Ravintola Figlmüller - Maista alkuperäistä Wieninleikettä yli 100 vuotta vanhassa ravintolassa, joka on tunnettu "Wieninleikkeiden kuninkaana", tarjoillen ylisuuria leikkeitä, jotka ylittävät lautasensa reunat. Perheomisteinen ravintola on ehdoton vierailukohde klassikon ystäville.
Pöytävaraus on suositeltava, jos haluaa välttää pitkiä odotusaikoja.

Varaa kaupunkilomasi Wieniin tästä
Lähdöt: MA-TO / TI-PE.
✈️ Lento:  Turku – Riika – Wien, lentoaika noin 4h. Riiassa noin 1h vaihtoaika.
Vinkki: Wienin kaupunkilomaan on helppo yhdistää myös Bratislava.

Evästeet